Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoushotellin vaihtuminen pelasti suomalaismiehen Malin terrori-iskulta

Ulkomaat
 
Radisson Blu
Radisson Blu -hotelli Bamakossa
Radisson Blu -hotelli Bamakossa Kuva: Radisson Blu

Suomalaisen Alex Muniven piti alun perin olla Bamakon Radisson Blu -hotellissa perjantaiaamuna, jolloin ääri-islamistiset terroristit iskivät sinne ja ottivat panttivankeja (lue HS:n seurantaa panttivankitilanteesta tästä).

Munive, 39, edusti kehitysyhteistyöjärjestö Plan Internationalia YK:n tyttöjen koulutushankkeen (UNGEI) kolmipäiväisessä kokouksessa Bamakossa. Hänen mukaansa kokous oli määrä pitää juuri Radisson Blussa, mutta lopulta paikaksi vaihdettiin toinen hotelli parin kilometrin päässä.

”Meitä on käsketty pysymään sisällä huoneissamme. Seuraan tilanteen etenemistä netistä”, Munive kertoi HS:lle puhelimitse Bamakosta iltapäivällä yhdeltä Suomen aikaa.

”Puhuimme kollegojen kanssa, että kokouksemme olisi ollut otollinen kohde terroristeille, koska työskentelemme tyttöjen koulutuksen parissa.”

Muniven piti palata kotiin perjantaina Air Francen lennolla Pariisin kautta, mutta lennon miehistöä joutui panttivangeiksi. Hän sai varattua itselleen toisen lennon vielä samalle päivälle. Osa kollegoista pääsee kotimatkalle vasta lauantaina.

Munive tiesi etukäteen, että terrori-iskujen riski Malin pääkaupungissa on kohtalainen. Maaliskuussa ääri-islamistit tappoivat viisi ihmistä ulkomaalaisten suosimassa ravintolassa.

Muniven mukaan jotkut hänen kollegansa Ruotsista ja Tanskasta eivät saapuneet kokoukseen turvallisuusriskin takia.

Munive oli ainoa suomalainen kokouksessa, eikä hän tavannut muitakaan suomalaisia Bamakon-vierailunsa aikana.

”Turvatoimia on etenkin näissä ulkomaalaisten suosimissa hotelleissa, ei kuitenkaan mitään massiivista. Kun tulin kaupunkiin maanantai-iltana, kaduilla oli armeijan tyyppejä pysäyttelemässä ajoneuvoja”, Munive kertoi.

”YK:n työntekijät ja muut ulkomaalaiset täällä ovat kertoneet, että kaduilla liikkumista on pitänyt rajoittaa, mutta se riippuu vähän, keneltä kysyy.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat