Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiset nukkuivat Malmössä taivasalla

Ulkomaat
 
Matias Åberg
Ruotsin poliisi tarkasti matkustajien henkilöpapereita Etelä-Ruotsin Malmössä Hyllien juna-asemalla, Tanskan rajan tuntumassa iltapäivällä torstaina 12. marraskuuta 2015.
Ruotsin poliisi tarkasti matkustajien henkilöpapereita Etelä-Ruotsin Malmössä Hyllien juna-asemalla, Tanskan rajan tuntumassa iltapäivällä torstaina 12. marraskuuta 2015. Kuva: Matias Åberg

Tukholma. Kymmenien Ruotsiin tulleiden pakolaisen joukko joutui nukkumaan ulkona torstain ja perjantain välisenä yönä Malmössä, sillä maahanmuuttovirasto ei kyennyt tarjoamaan heille asuinpaikkaa, kertoivat useat paikalliset viestimet.

Ruotsin maahanmuuttovirasto varoitti jo torstaina, että majapaikat ovat nyt loppuneet ensimmäistä kertaa konkreettisesti. Tulijoiden on siksi varauduttava siihen, että he joutuvat järjestämään majoituksensa itse, virasto kirjoitti tiedotteessa.

Eri tietojen mukaan 20–40 pakolaista jäi ilman asuinpaikkaa. Osa nukkui vastaanottokeskuksen edustalla Malmön Jägersrossa. Jotkut jo keskuksessa asuneista saivat lähteä, jotta lapsiperheet ja lapset saivat tilaa, kertoi Kvällsposten.

Vapaaehtoiset muun muassa paikallisesta Kontrapunkt-verkostosta ja islamilaisesta seurakunnasta auttoivat tulijoita tuomalla heille muun muassa peittoja ja makuualustoja, kertoi Sydsvenskan.

Tilanne on kärjistynyt Malmössä entisestään viime päivinä sen jälkeen, kun Ruotsi aloitti rajatarkastukset runsas viikko sitten torstaina. Tarkastusten ansiosta tulijoita poimitaan muun muassa junista heti rajan jälkeen, ja heidät tuodaan Malmöhön hakemaan turvapaikkaa. Aiemmin pakolaisten on ollut helpompi jatkaa matkaansa muihin kaupunkeihin tai koko maan läpi esimerkiksi kohti Suomea.

Pääministeri Stefan Löfven ilmoitti torstaina, että Ruotsi jatkaa rajatarkastuksia 11. joulukuuta saakka.

Rajatarkastusten alettua noin 50–60 pakolaista on päivittäin palannut vapaaehtoisesti tai heidät on palautettu Ruotsista Tanskaan.

Torstaina palaajien joukko oli kuitenkin aiempaa suurempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat