Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittityttö halusi taistella Isisiä vastaan – tuomittiin terrorismi­rikoksesta

Tyttö karkasi kotoaan liittyäkseen kurdien PKK:hon, jota Britannia ja EU pitävät terroristijärjestönä.

Ulkomaat
 
RODI SAID / REUTERS
Naispuoliset kurditaistelijat kantoivat aseitaan al-Hawlin alueella Hasakan maakunnassa Koillis-Syyriassa viime viikon tiistaina.
Naispuoliset kurditaistelijat kantoivat aseitaan al-Hawlin alueella Hasakan maakunnassa Koillis-Syyriassa viime viikon tiistaina. Kuva: RODI SAID / REUTERS

Nuori brittinainen on tuomittu terrorismirikoksesta, koska hän aikoi liittyä kurdijärjestö PKK:n riveihin taistelemaan ääri-islamistista Isisiä vastaan.

Brittilehtien mukaan 18-vuotias nainen on ensimmäinen Britannian kansalainen, joka on tuomittu oikeudessa yritettyään liittyä Isisin-vastaiseen taisteluun. Teon aikaan hän oli 17-vuotias. Hän joutuu 21 kuukaudeksi nuorisovankilaan.

Britannia ja EU luokittelevat PKK:n terroristijärjestöksi, koska se on käynyt aseellista taistelua ja tehnyt väkivaltaisia iskuja Turkin hallitusta vastaan.

Lontoossa syntynyt kurdiperheen kuopus karkasi kotoaan lokakuussa 2014. Hän jätti perheelleen kirjeitä ja videon, joissa sanoi haluavansa liittyä PKK:n naistaistelijoiden riveihin, kertoo The Guardian. Hän sanoi lähtevänsä mahdollisesti Pohjois-Syyriaan kurdikaupunki Kobaniin, jota Isis piiritti.

Syyriassa Isisiä vastaan taistelevat kurdinaiset tosin kuuluvat pääosin YPJ-järjestöön, jota veljesjärjestönsä YPG:n tavoin ei luokitella terroristiseksi.

Oikeus ei uskonut naisen väitettä, jonka mukaan hän olisi todellisuudessa karannut viritelläkseen romanttista suhdetta Belgiassa asuvan miehen kanssa. Hän väitti keksineensä PKK-tarinan säästääkseen perheensä häpeältä konservatiivisen kurdiyhteisön silmissä, kertoo The Independent.

Oikeuden tuomari jäi vakuuttuneeksi, että vaikka mies saattoi olla osasyy naisen lähtöön, naisella oli ainakin jossakin vaiheessa vakaa aikomus liittyä PKK:hon.

PKK-pyrkimysten todellisuutta tukivat muun muassa vanhat päiväkirjamerkinnät ja naisen tausta.

Hänen kerrottiin alkaneen ihailla PKK:n toimintaa jo 13-vuotiaana. Silloin hän näki tositapahtumiin perustuvan elokuvan, jossa PKK:n naistaistelija heittäytyy jyrkänteeltä kuolemaansa välttääkseen joutumisen vihollisen kynsiin. Hänen makuuhuoneensa seinillä oli useita PKK-julisteita.

Hän oli myös vieraillut Pariisissa vuonna 2013 ammutun naispuolisen PKK-aktivistin haudalla ja kertonut perheelleen, että vannoi siellä liittyvänsä PKK:n riveihin.

Nainen ei tiettävästi ollut päässyt Syyriaan tai Turkkiin asti, kun hän palasi Britanniaan Saksasta viime tammikuussa ja pidätettiin Stanstedin lentoasemalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat