Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n presidenttiehdokkaat iskisivät Isisiä vastaan rajummin kuin Barack Obama

Oli Yhdysvaltojen seuraava presidentti kuka tahansa, hän vetää kovempaa linjaa kuin nykyinen presidentti Obama.

Ulkomaat
 
KATHERINE TAYLOR
Hillary Clinton
Hillary Clinton Kuva: KATHERINE TAYLOR

Washington

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Syyria-politiikkaan vaikuttavat Irakin sodan traumat. Obama on määrännyt 50 miehen erityisjoukot Syyriaan auttamaan kurdeja taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan, mutta hän ei halua lähettää maajoukkoja Syyriaan.

Obama ei myöskään halua perustaa lentokieltoaluetta Syyriaan siviilien suojelemiseksi. Jos amerikkalaiskoneet valvoisivat lentokieltoaluetta, ne saattaisivat joutua yhteenottoon venäläiskoneiden kanssa.

Obama aikoo ottaa ensi vuonna 10 000 pakolaista Syyriasta, vaikka kongressi ja yli 30 osavaltion kuvernöörit vastustavat.

Kuka valitaankaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi, hän on Obamaa valmiimpi kiihdyttämään taistelua Isisiä vastaan. HS kokosi seuratuimpien presidenttiehdokkaiden kannanottoja.

Demokraatti, entinen ulkoministeri Hillary Clinton

Hillary Clinton lisäisi erikoisjoukkojen määrää Syyriassa ja kiihdyttäisi Yhdysvaltain ilmaiskuja Isisiä vastaan. Torstaina hän sanoi, etteivät ilmaiskut toimi ilman maajoukkoja, mutta maajoukkojen pitäisi koostua pääosin muista kuin amerikkalaisista, mieluiten muslimimaiden sotilaista.

Clinton kannattaa myös lentokieltoaluetta siviilien suojelemiseksi, mutta haluaisi, että sitäkin valvoisivat monikansalliset joukot. Clinton haluaa pitää ovet auki syyrialaispakolaisille.

Republikaani, Floridan entinen kuvernööri Jeb Bush

Jeb Bushin mukaan Yhdysvaltain pitäisi johtaa kansainvälistä koalitiota taistelussa Isisiä vastaan ja lähettää maajoukkoja Syyriaan. Hän kannattaa myös lentokieltoaluetta siviilien suojelemiseksi. ”Olemme sodassa radikaalia islamilaista terrorismia vastaan”, Bush sanoi.

Bushin mukaan Yhdysvaltain pitää kantaa vastuunsa pakolaisista, mutta etusijalla ovat kristityt pakolaiset.

Republikaani, senaattori Marco Rubio

Myös Marco Rubio haluaa Yhdysvaltain johtavan taistelua Isisiä vastaan. Hän lähettäisi maajoukkoja Syyriaan, kiihdyttäisi ilmaiskuja ja perustaisi lentokieltoalueita yhdessä liittolaisten kanssa.

Rubion mukaan syyrialaispakolaisia voidaan ottaa Yhdysvaltoihin vasta sitten, kun heidän taustansa pystytään tarkistamaan vedenpitävästi, mikä ei ole nykyisin mahdollista.

Republikaani, monimiljonääri Donald Trump

Donald Trump on luvannut ”pommittaa Isisin helvettiin”, mutta maajoukkoihin hän suhtautuu karsaammin. Trump pitäisi parempana, että muut kuin amerikkalaiset lähettäisivät maajoukkoja Syyriaan, ja Yhdysvallat tukisi pikemminkin kuin johtaisi koalitiota. Trump on luvannut presidenttinä heittää syyrialaispakolaiset ulos maasta, jos Obama on päästänyt heidät sisään. Trumpin väläytti myös ajatusta rekisteröidä Yhdysvaltain kaikki muslimit mutta perui ehdotuksensa.

BRIAN SNYDER
Donald Trump
Donald Trump
YURI GRIPAS
Marco Rubio
Marco Rubio
JOSHUA DRAKE
Jeb Bush
Jeb Bush
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat