Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puukotusiskut jatkuvat Israelissa John Kerryn vierailun lähestyessä

Ulkomaat
 
HS–Reuters
NIR ELIAS / Reuters
Nainen suutelee amerikkalaisen Ezra Schwartzin arkkua Ben Gurionin lentoasemalla lauantaina. Schwartz kuoli palestiinalaisten hyökkäyksessä Länsirannalla torstaina.
Nainen suutelee amerikkalaisen Ezra Schwartzin arkkua Ben Gurionin lentoasemalla lauantaina. Schwartz kuoli palestiinalaisten hyökkäyksessä Länsirannalla torstaina. Kuva: NIR ELIAS / Reuters

Yhdysvallat vaatii Israelilta ja palestiinalaisilta ”konkreettisia askelia” rauhoittaakseen erittäin kireää tilannetta, jossa alle kahden kuukauden aikana on kuollut yli sata ihmistä Israelissa ja Länsirannalla.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry matkustaa Israeliin ja Länsirannalle ensi viikolla ensimmäistä kertaa yli vuoteen ja tapaa sekä Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun että palestiinalaishallinnon pääministerin Mahmud Abbasin.

Lokakuun alussa alkanut väkivalta jatkui lauantaina, kun neljää israelilaista puukotettiin Kiryat Gavissa Etelä-Israelissa. Yksi puukotetuista sai vakavia vammoja, mutta kolme muuta, joista yksi oli 13-vuotias tyttö, olivat vakaassa tilassa. Puukotuksesta epäillään tilanteessa loukkaantunutta israelilaista beduiinimiestä.

Torstaina viisi ihmistä, joista kolme oli israelilaisia, yksi yhdysvaltalainen ja yksi palestiinalainen, kuoli puukkohyökkäyksissä. Torstain iskut palauttivat Israelin väkivallan kierteeseen, joka näytti olevan jo hellittämässä.

Lokakuun alusta lähtien ainakin 80 palestiinalaista on kuollut Israelin asevoimien tappamina Israelissa ja Länsirannalla. Arviolta puolet heistä on ammuttu hyökkäyksen tai hyökkäysyrityksen yhteydessä.

Ainakin 15 israelilaista on kuollut Israelissa palestiinalaisten hyökkäyksissä, jotka on tehty yleensä puukolla ja joissain tapauksissa ampuma-aseella tai autolla.

Israelin ja palestiinalaisten ei uskota olevan palaamassa neuvottelupöytään lähiaikoina. Rauhanneuvottelut kaatuivat noin kaksi vuotta sitten.

Yhdysvallat on korostanut, ettei sillä ole aikeita edistää rauhanneuvotteluja toistaiseksi, koska osapuolilla ei ole todellisia aikomuksia neuvottelujen edistämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat