Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia pyysi Ranskaa jahtaamaan venäläistä sukellusvenettä Skotlannin rannikolta

Ulkomaat
 
David Moir / Reuters
Britannian laivaston Trident-ydinsukellusvene HMS Vengeance Faslanen laivastotukikohdassa Skotlannissa. Britannia pelkää venäläisten vakoilevan sen Trident-laivastoa.
Britannian laivaston Trident-ydinsukellusvene HMS Vengeance Faslanen laivastotukikohdassa Skotlannissa. Britannia pelkää venäläisten vakoilevan sen Trident-laivastoa. Kuva: David Moir / Reuters

Britannia on joutunut jälleen nöyrtymään avunpyyntöön merialueidensa valvonnassa, sanomalehti The Telegraph kertoo.

Ranska auttaa nyt Britanniaa venäläisen sukellusveneen etsinnässä Skotlannin rannikolta. Britannia pelkää, että sukellusvene yrittäisi onkia tietoja Britannian Trident-ydinsukellusveneestä.

Sukellusveneen etsintä on jatkunut Skotlannin rannikolla jo ainakin kymmenen päivän ajan. Etsinnät ovat kiihtyneet viikonloppuna, ja niissä on mukana kahden ranskalaisen Atlantique II -merivalvontakoneen lisäksi kanadalainen lentokone ja Britannian fregatti HMS Sutherland.

Britannian puolustusministeriö ei antanut lisätietoja, mutta vahvisti etsintöjen olevan käynnissä.

Kyseessä on jo kolmas kerta vuoden aikana, kun Britannia on esittänyt liittolaisilleen avunpyynnön sukellusveneen etsimiseksi. Sukellusvenettä etsittiin Skotlannin edustalta esimerkiksi joulukuussa 2014, noin kuukautta sen jälkeen, kun Ruotsi etsi epäilyttävää vedenalaista toimintaa rannikoltaan.

Britannia luopui merivalvontaan tarkoitetusta Nimrod-vakoilulentokoneesta vuonna 2010. Britannian amiraalit ovat vaatineet, että Nimrodin jättämä aukko tulisi korvata. Uusi puolustusselonteko on määrä julistaa Britanniassa maanantaina.

Venäjä on lisännyt aktiivisuuttaan merillä huomattavasti. Venäläiset sukellusveneet ovat lisänneet partiointiaan viimeksi kuluneen vuoden aikana noin 50 prosentilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat