Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krimille julistettiin hätätila: Kaksi sähköpylvästä räjäytettiin, kaksi miljoonaa ilman sähköjä

Ulkomaat
 
Denis Sinjakov
Sähköt katkesivat kahdelta miljoonalta krimiläiseltä sunnuntaina.
Sähköt katkesivat kahdelta miljoonalta krimiläiseltä sunnuntaina. Kuva: Denis Sinjakov

Krimille julistettiin sunnuntaina hätätila, kun kahden sähköpylvään räjäytykset katkaisivat sähköt lähes kahdelta miljoonalta ihmiseltä, uutistoimisto Reuters kertoi.

Krimille Ukrainasta johtavia sähkölinjoja yritettiin tuhota jo perjantaina. Tuolloin neljästä sähkölinjasta onnistuttiin tuhoamaan kaksi. Jäljelle jääneet kaksi räjäytettiin sunnuntaiaamuna, ja sähkö katkesi kello 0.25 paikallista aikaa.

Venäjä liitti aiemmin Ukrainalle kuuluneen Krimin niemimaan itseensä maaliskuussa 2014, mutta Krim on yhä 70-prosenttisesti riippuvainen Ukrainasta tulevasta energiasta. Krimin liittäminen johti Venäjän tukemaan Itä-Ukrainan kansannousuun, jossa on kuollut jo yli 8 000 ihmistä.

Venäjän energiaministeriö sanoi sunnuntaina lausunnossaan, että 1 896 000 ihmistä oli Krimillä ilman sähköä.

Räjäytykset katkaisivat myös juoksevan veden monista korkeista rakennuksista, ja internet lakkasi toimimasta.

Sähköä alettiin tuottaa Krimillä kaasu- ja dieselkäyttöisillä generaattoreilla, ja Venäjän hätätilaministeriö ilmoitti sunnuntaina saaneensa sähköt osittain kytkettyä takaisin muun muassa Jaltan ja Simferopolin kaupungeissa.

Venäjän viranomaisten mukaan Krimillä on tarpeeksi polttoainetta selvitäkseen energiatuotannosta 29 päivän ajan.

Ukrainan sisäministeriö ilmoitti tutkivansa räjäytyksiä.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan ukrainalaiset nationalistit olisivat räjäyttäneet sähköpylväät. Mikäli hyökkäys selviäisi nationalistien tekemäksi, se tulee se kiristämään entisestään jännitteitä Venäjän ja Ukrainan välillä.

Krimin johtaja Sergei Aksjonov sanoi sunnuntaina, että Ukraina oli osallinen räjähdyksiin, uutistoimisto AFP kertoi. ”En usko, että Ukraina etsii syyllisiä. Se on tehnyt tämän itse. Uskon, että tästä on sovittu etukäteen”, Aksjonov sanoi venäläisellä radiokanavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat