Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perämies tyhjensi puoli litraa rommia salaisesta viinavarastosta – 130-metrinen rahtilaiva törmäsi täyttä vauhtia Skotlantiin

Ulkomaat
 

Alkoholi on paljastunut syyksi siihen, että lähes 130-metrinen rahtilaiva rysähti täydellä vauhdilla päin Skotlantia, kertoo The Independent -lehti.

Paperirahtia kuljettanut Lysblink Seaways -yhtiön alus oli helmikuun puolivälissä matkalla Pohjois-Irlannin Belfastista Norjan Skogniin. Alus juuttui lähellä Kilchoanin kylää rantakallioihin ja pysyi paikalla kaksi päivää huonon sään vuoksi.

Onnettomuus johtui tutkinnan mukaan siitä, että 36-vuotias venäläinen perämies oli ennen vahtivuoroaan juonut hytissä puoli litraa rommia ja menettänyt keskittymiskykynsä. Alus vaurioitui käyttökelvottomaksi. Mereen vuoti kymmeniä tonneja öljyä.

Vaikka laivayhtiöllä on alkoholin käyttöön nollatoleranssi, tutkinnassa paljastui, että työntekijöillä oli käytössään täydennettävä varasto olutta, viiniä ja viinaa. Tyhjien pullojen ja tölkkien perusteella alkoholijuomia oli kulunut aluksella runsaasti.

Lysblink Seawaysin mukaan venäläismies ei enää työskentele yhtiön palveluksessa. Lisäksi yhtiö on poistanut löytämänsä alkoholivarastot muista aluksistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat