Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskassa tehty iskujen jälkeen 300 pidätystä

Ulkomaat
 
Eric Gaillard / Reuters
Poliisit vartioivat Pariisin Eiffel-tornin edustalla sunnuntaina.
Poliisit vartioivat Pariisin Eiffel-tornin edustalla sunnuntaina. Kuva: Eric Gaillard / Reuters

Ranskan turvallisuusjoukot ovat tehneet lähes 300 pidätystä Pariisin alueella sen jälkeen, kun terroristit iskivät pääkaupungissa vähän yli viikko sitten.

Yhteensä 298 ihmistä on otettu tutkintavankeuteen ja 71 ihmistä asetettu kotiarestiin, kertoi poliisipäällikkö Michel Cadot maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Pariisin alueelle on sijoitettu 10 200 poliisia ja 6 400 sotilasta. Etusijalla ovat joukkoliikenneasemat, lentokentät, isot julkiset tilat, hallintorakennukset, kulttuurikohteet, mediayhtiöt ja sairaalat.

Terroristijärjestö Isis on levittänyt internetissä viestejä, joissa uhataan suoraan iskeä Ranskaan. Se on ilmoittanut olleensa toissaviikkoisten terrori-iskujen takana.

Maanantaina Ranska tehosti iskujaan Isisiä vastaan, kun sen hävittäjät alkoivat nousta lentotukialus Charles de Gaullelta. Aluksella on 26 hävittäjää, mikä kolminkertaistaa Ranskan iskukyvyn.

Maanantaina ranskalaishävittäjät iskivät Isisin kohteisiin Irakissa.

Cadot´n mukaan Ranskassa on nähty iskujen jälkeen myös pieni määrä rasistisia ja islamin vastaisia hyökkäyksiä, mutta hän kiitteli ranskalaisten valtaosin vastuullista reaktiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat