Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommista epäilty ”kellopoika” vaatii 15 miljoonan dollarin korvauksia

Ulkomaat
 
JOSHUA ROBERTS / Reuters
”Kellopoika” Ahmed Mohamed otti selfien veteraaniastronautti John Grunsfeldin kanssa Valkoisessa talossa lokakuussa. Ahmedin perhe vaatii texasilaiselta kaupungilta 15 miljoonan dollarin korvauksia traumoista ja maineen menetyksestä.
”Kellopoika” Ahmed Mohamed otti selfien veteraaniastronautti John Grunsfeldin kanssa Valkoisessa talossa lokakuussa. Ahmedin perhe vaatii texasilaiselta kaupungilta 15 miljoonan dollarin korvauksia traumoista ja maineen menetyksestä. Kuva: JOSHUA ROBERTS / Reuters

Texasilainen Ahmed Mohamed, 14, joutui syyskuussa pidätetyksi tuotuaan itse tekemänsä kellon kouluunsa.

Sähkötöitä harrastava Ahmed vei ylpeänä kellon teknisen työn opettajalleen nähtäväksi, jonka jälkeen kaikki meni pieleen.

Eräs toinen opettaja epäili, että kello saattaa olla pommi. Tämän jälkeen opettajat hälyttivät paikalle poliisin, joka pidätti musliminuorukaisen.

Kuvat hontelosta pojasta käsiraudoissa levisivät Yhdysvalloissa nopeasti, ja Ahmed sai sosiaalisessa mediassa tuhansittain kannustusviestejä.

Nyt Mohamedin perhe vaatii Texasissa sijaitsevalta Irvingin kaupungilta ja Mohamedin vanhalta koululta 15 miljoonan dollarin (14 miljoonan euron) korvauksia. Rahallisen korvauksen lisäksi vaateena on myös anteeksipyyntö vanhan kotikaupungin pormestarilta ja poliisipäälliköltä.

Perheen asianajajan mukaan Ahmed kärsii traumoista ja hänen maineensa on pysyvästi pilalla, kertoo CNN.

Kaupungin ja koulun edustajat eivät ole halunneet kommentoida perheen vaatimuksia.

Muun muassa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton twiittasi Ahmedille tapahtuneen jälkeen.

"Ennakko-oletukset ja pelot eivät vie meitä eteenpäin vaan taaksepäin. Ahmed, pysy uteliaana ja jatka rakentelua", Clinton twiittasi.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kutsui Ahmedin kelloineen Valkoiseen taloon, sanomalehti Dallas Morning News kertoi.

"Hieno kello, Ahmed. Haluaisitko tuoda sen Valkoiseen taloon? Meidän pitää innostaa kaltaisiasi nuoria innostumaan luonnontieteistä, sillä juuri se tekee Yhdysvalloista niin mahtavan."

Ahmed vieraili noin kuukautta myöhemmin Valkoisessa talossa, mutta jätti kuuluisan kellonsa kotiin.

Mohamedin perhe on muuttanut Qatariin, jossa Ahmed käy koulua. Hän on sittemmin tavannut myös muiden muassa Googlen perustajan Sergei Brinin ja Sudanin presidentin Omar al-Bashirin.

Ahmedin isä on kotoisin Sudanista ja pyrki aikanaan maan presidentiksi al-Bashirin kilpakumppanina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat