Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guardian: Kiinaan rakennetaan eläintehdasta – voi pelastaa lajeja sukupuutolta

Ulkomaat
 
Jo Yong hak / Reuters
Kloonaamalla tuotettu kojootti villieläinten suojelukeskuksessa Etelä-Koreassa. Eläimen tuotti Sooam Biotechin tiimi. Sooam Biotech on mukana myös kloonaustehdashankkeessa Kiinassa.
Kloonaamalla tuotettu kojootti villieläinten suojelukeskuksessa Etelä-Koreassa. Eläimen tuotti Sooam Biotechin tiimi. Sooam Biotech on mukana myös kloonaustehdashankkeessa Kiinassa. Kuva: Jo Yong hak / Reuters

Kiinan Tianjiniin rakennetaan eläinten kloonaustehdasta, josta tulee uutistoimisto AFP:n mukaan maailman suurin. Boyalife-yhtiön johtajan Xu Xiaochun mukaan laitos voi olla äärimmäisen suureksi avuksi pelastettaessa uhanalaisia eläinlajeja sukupuutolta, kirjoittaa brittiläinen Guardian-lehti.

”Tämä muuttaa maailmaamme ja elämäämme. Se tekee elämästämme parempaa”, Xu Xiaochu sanoi lehden haastattelussa. Hän pohti, että Boyalife voi ehkä jonain päivänä tuottaa kloonaamalla maailman ensimmäisen jättiläispandan.

Kloonaamalla tuotetulla yksilöllä on sama perimä kuin sillä, josta se on tuotettu.

Kustannuksiltaan noin 29 miljoonan euron laitos aloittanee toimintansa jo ensi vuoden alkupuoliskolla. Boyalife-yhtiö kertoi hankkeesta verkkosivuillaan maanantaina tiedotteessa. Rakennustyöt 160 kilometrin päässä Pekingistä sijaitsevassa Tianjinissa ovat jo alkaneet. Laitokseen tulee myös alue geenipankille.

Uuden kloonaustehtaan kaavaillaan tuottavan pääasiassa koiria, nautoja ja kilpahevosia. Aluksi tavoitteena on tuottaa satatuhatta naudanalkiota vuodessa, mutta lopullisena tavoitteena on miljoona naudanalkiota vuodessa.

Kloonaustehdas on kiinalaisen Boyalife-yhtiön, Pekingin yliopiston, tianjinilaisen biolääketieteen akatemian ja eteläkorealaisen Sooam Biotechin yhteishanke.

AFP:n mukaan sosiaalisessa mediassa kloonaustehdas herätti kritiikkiä. Moni ei halua syödä kloonauksen avulla tuotettua lihaa. Kommentoijia epäilytti myös kloonauksen eettisyys. Euroopan parlamentti on ajanut kieltoa ravinnon tuottamiselle eläimiä kloonaamalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat