Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Pariisin iskujen suunnittelijaksi epäilty aikoi räjäyttää itsensä La Defensen bisnesalueella

Ulkomaat
 
HS–AFP

Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud suunnitteli itsemurhaiskua Pariisin länsiosassa sijaitsevalla La Defensen bisnesalueella, kertoi Pariisin syyttäjä François Molins toimittajille tiistaina.

Iskuun, jonka oli määrä tapahtua marraskuun 13. päivänä tapahtuneiden iskujen jälkeisellä viikolla, olisi osallistunut myös hänen kumppaninsa.

Abaaoud kuoli viisi päivää myöhemmin asunnossa Pariisin pohjoisessa kaupunginosassa Saint Denis´ssä poliisin tekemässä rynnäkössä.

HANDOUT
Belgialainen Abdelhamid Abaaoud esiintyi Isisin propagandalehdessä Dabiqissa päiväämättömässä valokuvassa.
Belgialainen Abdelhamid Abaaoud esiintyi Isisin propagandalehdessä Dabiqissa päiväämättömässä valokuvassa.

Puhelintietojen mukaan Abaaoud myös liikkui 13. päivänä Bataclanin konserttisalin alueen tuntumassa vielä sen jälkeen, kun poliisi oli jo piirittänyt alueen. Konserttisalin iskussa sai surmansa 90 ihmistä.

Lue enemmän Abaaoudin taustoista tästä linkistä.

Syyttäjä Molins kertoi tiistaina myös pidättäneensä kuulusteluja varten miehen, joka majoitti Abaaoudin kumppaneineen Saint Denis´in asuntoonsa.

Jawad Bendaoud itse otti terroristit vastaan asunnossa 17. päivä. Epäilemättä hän oli tietoinen millaisista henkilöistä oli kysymys”, Molins sanoi tiedotustilaisuudessa.

Bendaoud on aiemmin kertonut, ettei hänellä ollut tietoa majoitettaviensa taustoista. Poliisi teki rynnäkön taloon 18. päivä.

Tiistaina Belgian poliisi julkisti uuden kansainvälisen pidätysmääräyksen 30-vuotiaasta Mohamed Abrinista, jota poliisi kuvasi vaaralliseksi.

Abrini oli kahta päivää ennen Pariisin surmaiskuja nähty liikkuvan autolla yhdessä Salah Abdeslamin kanssa. Abdeslam on eräs pääepäillyistä Pariisin iskujen suunnittelussa.

Kaksikko nähtiin ja kuvattiin yhdessä huoltoasemalla Ranskan Ressonsissa matkalla Pariisiin. Ajoneuvona oli Renault Clio, jota Belgian valtionsyyttäjän mukaan käytettiin myöhemmin Pariisin iskuissa.

Belgian poliisi julkaisi etsintäkuulutukseen liitteenä kuvia, jotka oli ilmeisesti otettu Abrinista huoltoasemalla. Kuvissa Abrini näyttää palaavan autolle ostettuaan virvokkeita.

Renault Clio on yksi kolmesta ajoneuvosta, joita käytettiin iskuissa. Autot oli vuokrannut Salah Abdeslamin veli Brahin Abdeslam, joka räjäytti itsensä iskujen aikana kahvilan edustalla.

Mohamed Abrinin lisäksi poliisi etsii edelleen Salah Abdeslamia, joka pääsi pakenemaan iskujen jälkeen. Abdeslam on viimeksi nähty Ranskassa Cambraissa poliisin tarkastuspisteellä Pariisin iskuja seuranneena aamuna. Häntä ei pidätetty, koska poliisi ei ollut vielä julkaissut etsittyjen tietoja.

Abdeslamin seurassa olivat luultavasti Mohammed Amri ja Hamza Attou, jotka tavoitettiin myöhemmin ja jotka ovat saamassa syytteet Abdeslamin avustamisesta.

Belgian poliisi
Belgian poliisin etsintäkuuluttama Mohamed Abrini nähtiin huoltoasemalla ennen Pariisin iskuja. Kuvan Renault Clio on auto, jota rikostutkijat epäilevät käytetyn iskuissa.
Belgian poliisin etsintäkuuluttama Mohamed Abrini nähtiin huoltoasemalla ennen Pariisin iskuja. Kuvan Renault Clio on auto, jota rikostutkijat epäilevät käytetyn iskuissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat