Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi sai syytteen murhasta ammuttuaan mustan teinipojan – Chicagossa pelätään mellakoita

Ulkomaat
 
Chicagossa pelätään rajuja mellakoita mustan teinipojan surman takia
Chicagossa pelätään rajuja mellakoita mustan teinipojan surman takia
Chicagolaiselle poliisille on luettu murhasyyte viime vuonna tapahtuneen mustan teinipojan ampumisen takia. Poliisi julkaisi myöhään tiistaina videon ampumisesta. Ihmiset lähtivät heti kaduille osoittamaan mieltään poliisiväkivaltaa vastaan.

Chicagolainen poliisi sai tiistaina syytteen murhasta ammuttuaan mustaa teinipoikaa 16 kertaa. Tapaus sattui Chicagossa viime vuonna.

Syytteet poliisi Jason Van Dykea vastaan nostettiin päivää ennen kuin video ampumisesta julkaistiin. Syytteiden nostaminen kertoo siitä, että viranomaiset Chicagossa ovat erittäin huolissaan siitä, millaisen reaktion video voi aiheuttaa.

Mustien miesten kuolemat poliisin käsissä ovat nostattaneet viime vuoden aikana rajuja mielenosoituksia eri puolilla Yhdysvaltoja.

Van Dyke ampui 17-vuotiaan Laquan McDonaldin epäselvissä olosuhteissa Etelä-Chicagossa viime vuoden lokakuussa. McDonald oli aseistautunut veitsellä, ja Van Dyke on kertonut pelänneensä henkensä puolesta.

Syyttäjä oli eri mieltä. Chicagon kaupunki on jo maksanut McDonaldin perheelle viiden miljoonan dollarin korvaukset pojan kuoleman johdosta.

”Poliisien tehtävä on noudattaa lakia ja suojella ihmisiä”, Chicagon pormestari Rahm Emanuel sanoi The Washington Post -lehden mukaan. ”Tässä tapauksessa näyttää valitettavasti siltä, että poliisi petti tämän luottamuksen kaikilla tasoilla.”

Murhasyytteet poliisia vastaan ovat erittäin harvinaisia, mutta tänä vuonna Yhdysvalloissa on ollut useita tapauksia, joissa poliisit ovat saaneet syytteet joko murhasta, taposta tai kuolemantuottamuksesta.

Eniten huomiota herätti viime keväänä Walter Scottin tapaus. Eteläcarolinalainen poliisi Michael Slager joutui syytteeseen mustan Walter Scottin murhasta sen jälkeen, kun ohikulkija toimitti kännykkävideon Scottin ampumisesta medialle.

Videolta näkee, kuinka aseistamaton Scott juoksee Slageria puiston halki karkuun. Slager ampuu häntä useita kertoja selkään.

Slager oli pysäyttänyt Scottin, koska tämän auton perävalo ei toiminut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat