Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis ilmoitti tehneensä Tunisian tiistaisen terrori-iskun

Ulkomaat
 
ZOUBEIR SOUISSI / Reuters
Kuva: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Äärijärjestö Isis ilmoitti keskiviikkona olevansa Tunisiassa tiistaina tehdyn itsemurhapommi-iskun takana, uutistoimisto Reuters kertoo.

Aiemmin keskiviikkona Tunisian viranomaiset kertoivat tekijän olleen itsemurhapommittaja, joka räjäytti itsensä bussin ovella. Mukanaan hänellä oli 10 kiloa räjähteitä.

”Alustavien tietojen mukaan iskijällä oli reppu selässään. Hänellä oli takki ja kuulokkeet. Hän räjäytti itsensä päästyään bussin ovelle sotilaskäyttöön tehdyllä räjähteellä”, presidentinkanslian turvaosastolla työskentelevä Hichem Gharbi sanoi paikalliselle Shems FM -radiolle.

Iskussa presidentinpalatsin vartijoita kuljettaneeseen bussiin kuoli ainakin 13 ihmistä, Reuters kertoi keskiviikkona. Vielä tiistai-iltana uhriluku oli 12.

Tunisia julisti iskun jälkeen tiistai-iltana hätätilan ja lisäsi turvallisuuselimiensä toimivaltuuksia. Illalla pääkaupunkiin julistettiin yöksi ulkonaliikkumiskielto. Keskiviikkona aseistetut poliisit ja sotilaat partioivat kaduilla ja tarkastuspisteillä. Reutersin mukaan Tunisin kansainväliselle lentokentällä terminaaliin pääsi vain matkalipun kanssa.

Bussi räjähti lähellä Tunisian sisäministeriötä pääkaupungin keskustassa.

”Kyseessä on uudentyyppinen isku, jonka kohteena on valtion arvovalta, kuten presidentin vartiokaarti”, Gharbi sanoi Reutersille.

Ääri-islamistit ovat tehneet useita iskuja sen jälkeen, kun maan diktaattori Zine El Abidine Ben Ali syrjäytettiin 2011.

Tiistain isku oli kolmas terrori-iskun tänä vuonna. Maaliskuussa terroristit surmasivat 21 turistia ja poliisin museossa pääkaupunki Tunisissa ja kesäkuussa 38 turistia lomakohde Soussessa. Äärijärjestö Isis ilmoitti olevansa molempia iskujen takana.

ZOUBEIR SOUISSI / Reuters
Tunisialaispoliisit eristivät Tunisissa tiistaina paikkaa, jossa linja-autoon tehdyssä pommi-iskussa kuoli 12 ihmistä.
Tunisialaispoliisit eristivät Tunisissa tiistaina paikkaa, jossa linja-autoon tehdyssä pommi-iskussa kuoli 12 ihmistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat