Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunisia julisti hätätilan – pommi presidentin vartiokaartia kuljettaneessa bussissa tappoi 12

Ulkomaat
 
Anis Mili / Reuters
Pommiräjähdys presidentin vartiokaartia kuljettaneessa bussissa tappoi Tunisian pääkaupungissa tiistaina ainakin 12 ihmistä.
Pommiräjähdys presidentin vartiokaartia kuljettaneessa bussissa tappoi Tunisian pääkaupungissa tiistaina ainakin 12 ihmistä. Kuva: Anis Mili / Reuters

Tunisian presidentti Beji Caid Essebsi julisti valtakunnallinen hätätilan ja pääkaupunki Tunisiin vuorokauden mittaisen ulkonaliikkumiskiellon tiistaina sen jälkeen, kun pommi-isku presidentin vartioita kuljettaneeseen bussiin oli tappanut ainakin 12 ihmistä ja haavoittanut 17:ää.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vartiokaartia kuljettanut bussi räjähti lähellä Tunisian sisäministeriötä pääkaupungin keskustassa. Bussi oli matkalla presidentin palatsiin. Reutersin lähde kertoo, että joku bussissa ollut todennäköisesti laukaisi räjähteen.

”Seurauksena on tuskallinen tapahtuma, suuri tragedia”, Essebsi sanoi Reutersin mukaan.

Tiistai-iltana kukaan ei ollut ilmoittanut olevansa iskun takana.

Reutersin haastattelema silminnäkijä kertoi nähneensä bussin räjähtävän vilkkaalla kauppojen ja hotellien reunustamalla Mohamed V -bulevardilla.

”Ruumiita ja verta oli kaikkialla”, silminnäkijä kertoi.

Presidentti Essebsi perui heti keskiviikoksi suunnitellun Euroopan-vierailunsa.

Pieni pohjoisafrikkalainen Tunisia on joutunut taistelemaan ääri-islamistien terrorismia vastaan jo pitkään. Tiistain isku oli kolmas Tunisiassa tänä vuonna.

Maaliskuussa terroristit surmasivat 21 turistia ja poliisin museossa pääkaupunki Tunisissa.

Heinäkuussa 23-vuotias turistilta näyttänyt mies kaivoi aurinkovarjon sisältä rynnäkkökiväärin ja alkoi silmittömästi ampua turisteja ja paikallisia kohti hotellilla ja rannalla Soussen kaupungissa. Iskussa kuoli 38. Äärijärjestö Isis sanoi olevansa molempien iskujen takana.

Tunisia määräsi myös tuolloin maahan hätätilan, ja hallitus joutuu kovan arvostelun kohteeksi puutteellisista turvatoimista.

Hätätilalaki antaa viranomaisille mahdollisuudet esimerkiksi rajoittaa ihmisten kokoontumisvapautta. Se on voimassa 30 päivää kerrallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat