Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi kiristi jälleen pakolaispolitiikkaansa

Ulkomaat
 
Juhani Niiranen / HS
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström vieraili tiistaina Suomessa tapaamassa ulkoministeri Timo Soinia (ps).
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström vieraili tiistaina Suomessa tapaamassa ulkoministeri Timo Soinia (ps). Kuva: Juhani Niiranen / HS

Ruotsi kiristää maahanmuuttopolitiikkaansa niin, että entistä harvempi turvapaikanhakija saa myönteisen päätöksen ja jos saa, on oleskelulupa kaikilla muilla kuin kiintiöpakolaisilla määräaikainen, päätti Ruotsin hallitus tiistaina.

Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin mukaan Ruotsin pakolaistilanne on niin vakava, että Ruotsin on kiristettävä maahanmuuttopolitiikkansa EU:n minimitasolle. ”Nyt yhä useamman täytyy etsiä suojaa muista EU-maista”, Löfven sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Jatkossa oleskeluluvan saavat vain virallisen pakolaisaseman täyttävät. Samoin kiristyvät perheenyhdistämistä hakevan toimeentulovaatimukset.

Ruotsi aloittaa myös henkilöpaperien tarkastukset Ruotsiin tulevissa junissa ja busseissa. Laivamatkustajien tarkastukset alkoivat samaan aikaan Ruotsin tilapäisen rajavalvonnan kanssa marraskuun puolivälissä.

Kahden viime kuun aikana Ruotsiin on tullut 80 000 turvapaikanhakijaa. Määrä on kuitenkin kääntynyt laskuun rajatarkastusten alettua.

Suomessa ulkoministeri Timo Soinin (ps) luona vieraillut Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström sanoi tiistaina Helsingissä, että turvapaikanhakijatilanne on Ruotsin hallituksen suurin huoli.

Soini ja Wallström ilmoittivat haluavansa kaikki Pohjoismaiden ulkoministerit koolle linjaamaan yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa.

”Meidän täytyy tietää siitä, millaisia käytäntöjä ja toimia kukin maa tekee pakolaiskriisissä”, Soini sanoi.

Wallström nosti esiin erityisesti sen, kuinka paljon Ruotsiin tulee alaikäisiä lapsia. ”Ruotsi on tähän mennessä ottanut vastaan 30 prosenttia Eurooppaan turvapaikkaa hakemaan tulleista alaikäisistä”, hän sanoi.

”Tilanne on kestämätön, ja tarvitsemme apua muilta EU-mailta. Haluamme antaa näille lapsille hyvän alun elämälleen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat