Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norja aloittaa lauttamatkustajien rajatarkastukset – Ruotsi kiristi pakolaispolitiikkaa

Ulkomaat
 
Fredrik Varfjell / Reuters
Norjan pääministeri Erna Solberg.
Norjan pääministeri Erna Solberg. Kuva: Fredrik Varfjell / Reuters

Norja aloittaa torstainaamusta tarkistamaan kaikki Norjaan lautoilla Ruotsista, Tanskasta ja Saksasta tulevat matkustajat.

Norjan hallituksen päätös tuli vain muutama tunti sen jälkeen kun Ruotsin pääministeri Stefan Löfven oli tiistaina ilmoittanut, että Ruotsin turvapaikanhakijatilanne on kestämätön.

Norjan pääministeri Erna Solberg sanoo, ettei Norja voi jäädä odottamaan, että sama tapahtuisi myös siellä. ”Olemme siksi aloittaneet useita toimenpiteitä, mutta meidän on myös seurattava tarkasti, mitä muut maat tekevät, ja toimittava nopeasti”, Solberg sanoi Aftenposten-lehden mukaan.

Ruotsi ilmoitti tiistaina kiristävänsä maahanmuuttopolitiikkaansa niin, että entistä harvempi turvapaikanhakija saa myönteisen päätöksen ja jos saa, on oleskelulupa kaikilla muilla kuin kiintiöpakolaisilla määräaikainen.

Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin mukaan Ruotsin pakolaistilanne on niin vakava, että Ruotsin on vedettävä maahanmuuttopolitiikkansa EU:n minimitasolle. ”Nyt yhä useamman täytyy etsiä suojaa muista EU-maista”, Löfven sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Ruotsi kiristää myös perheenyhdistämistä hakevan toimeentulovaatimukset. Lisäksi Ruotsi aloittaa henkilöpaperien tarkastukset Ruotsiin tulevissa junissa ja busseissa. Laivamatkustajien tarkastukset alkoivat samaan aikaan Ruotsin tilapäisen rajavalvonnan kanssa marraskuun puolivälissä.

Norja noudattaa jatkossakin Dublin-menettelyä ja lähettää Ruotsista tulevia turvapaikanhakijoita takaisin Ruotsiin, Solberg sanoi tiistaina.

Ruotsiin on kahden viime kuukauden aikana tullut 80 000 turvapaikanhakijaa. Koko vuoden aikana heitä on tullut noin 142 000. Tästä määrästä noin 30 000 on yksin tulleita alaikäisiä lapsia.

Suomessa tiistaina vieraillut Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström oli hyvin huolissaan juuri siitä, miten Ruotsi kykenee huolehtimaan yksin tulleista pakolaislapsista. Wallströmin ja ulkoministeri Timo Soinin tapaamisesta voi lukea täältä.

Soini ja Wallström ilmoittivat aiemmin tiistaina haluavansa kaikki Pohjoismaiden ulkoministerit koolle pohtimaan yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat