Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa lähettää Maliin 650 sotilasta Ranskan tueksi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
JOE PENNEY / Reuters
Sotilas vartioi terrori-iskun kohteena ollutta Radisson-hotellia ennen Malin presidentti Ibrahim Boubacar Keitan vierailua.
Sotilas vartioi terrori-iskun kohteena ollutta Radisson-hotellia ennen Malin presidentti Ibrahim Boubacar Keitan vierailua. Kuva: JOE PENNEY / Reuters

Saksa lähettää noin 650 sotilasta Maliin, puolustusministeri Ursula von der Leyen sanoo. Joukkoja lähettämällä pyritään helpottamaan Ranskaa taistelussa kansainvälisiä terrorismia vastaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Päätöksestä kerrottiin vain tunteja ennen kuin Saksan liittokansleri Angela Merkel matkustaa Pariisiin tapaamaan presidentti François Hollandea ja keskustelemaan yhteistyön tiivistämisestä marraskuun 13. päivän terrori-iskun jälkeen.

”Aiomme ja meidän pitää seisoa tiukasti Ranskan tukena ja tehdä kaikki voitavamme auttaaksemme tässä tilanteessa”, von der Leyen sanoi parlamentin puolustusvaliokunnan tapaamisen jälkeen.

Ainakin 20 ihmistä kuoli Malin pääkaupungissa Bamakossa viime viikolla, kun terroristijärjestö al-Qaidaan kytköksissä olevat jihadistit iskivät hienostohotelliin ja ottivat hotellivieraita ja henkilökuntaa panttivangeikseen.

Saksalaiset sotilaat keskittyvät Malissa logistiikkaan ja tiedusteluun osana YK:n rauhanturvaoperaatiota. Tällä hetkellä Malin YK-operaatiossa palvelee kymmenen saksalaista sotilasta.

Von der Leyenin mukaan kansainvälinen operaatio auttaa vakauttamaan Malia, koska Ranskan joukkoja ei sen jälkeen tarvitse sitoa enää niin paljon länsiafrikkalaiseen valtioon.

Ranska on lähettänyt noin 1 500 sotilasta Maliin taistelemaan al-Qaidaan kytköksissä olevia jihadistiryhmiä vastaan. Jihadistit valtasivat maan pohjoisosan 2012.

Malin hallitus ja ulkomaalaiset joukot eivät ole vieläkään saaneet kaikkia alueita hallintaansa. Ranska lähetti joukot Maliin 2013.

Myös EU:lla on Malissa operaatio, jossa koulutetaan paikallisia sotilaita. 578 sotilaan operaatiossa on mukana myös suomalaisia joukkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat