Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajat heittelivät Turkin suurlähetystöä kivillä ja munilla Moskovassa

Ulkomaat
 

Sadat nuoret mielenosoittajat heittelivät keskiviikkona Turkin Moskovan-suurlähetystöä kivillä, kananmunilla ja paperilennokeilla, venäläiset uutistoimistot kertovat. Monilla oli kylttejä, joissa haukuttiin Turkkia venäläisen rynnäkkökoneen tuhoamisesta tiistaina.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n venäjänkielisen palvelun mukaan paikalla oli yli 600 ihmistä.

BBC:n venäjänkielinen palvelu julkaisi Twitterissä suurlähetystön sisältä kuvatun videon:

”Suurlähetystöllä olleet mielenosoittajat heittelivät rakennusta kivillä. Suurlähetystön toisen ja kolmannen kerroksen ikkunoita rikkoontui, kiviä lensi myös henkilökunnan työhuoneisiin”, suurlähetystön tiedottaja Ohran Gazigil sanoi uutistoimisto Interfaxille.

”Henkilökuntaa pelottaa liikkua suurlähetystön käytävillä. Mahdollisesti on loukkaantuneita, tieto täsmentyy vielä.”

Uutistoimisto AFP:n mukaan paikalla olleet poliisit kehottivat mielenosoittajia lopettamaan, mutta eivät puuttuneet näiden toimiin.

Yleensä Moskovassa poliisi hajottaa luvattomat mielenosoitukset nopeasti ja tehokkaasti, joten poliisin toiminta oli poikkeuksellista. Tavallisesti isäntämaat myös puuttuvat nopeasti suurlähetystöjen vahingoittamiseen.

AFP:n paikalla olleen valokuvaajan mukaan jotkut mielenosoittajat huusivat pilkkahuutoja Turkin presidentistä Recep Tayyip Erdoğanista.

”Turkki jää ilman kaasua”, yhdessä kyltissä luki.

Turkin suurlähetystö sijaitsee Moskovan keskustassa lähellä oikeustaloa, jossa on tuomittu performanssiryhmä Pussy Riotin jäseniä ja entinen oligarkki Mihail Hodorkovski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat