Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Inhimilliset erehdykset johtivat sairaalan pommitukseen Kunduzissa

Ulkomaat
 
Reuters
Ajoneuvo oli pysäköitynä pommitetun sairaalan edessä Kunduzissa 16. lokakuuta.
Ajoneuvo oli pysäköitynä pommitetun sairaalan edessä Kunduzissa 16. lokakuuta. Kuva: Reuters

Yhdysvaltain armeijan sisäisen tutkinnan mukaan inhimilliset ja tekniset virheet johtivat siihen, että Yhdysvallat pommitti Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaa Kunduzissa Afganistanissa. Pommituksessa kuoli 30 ihmistä, joista suuri osa oli sairaalan potilaita ja lääkäreitä.

Asiasta kertoi The Washington Post -lehti.

Tutkinta on johtanut siihen, että useita kantahenkilökunnan jäseniä ja maavoimien erikoisjoukkojen komentaja Afganistanissa on siirretty pois tehtävistään, ja heitä vastaan saatetaan kohdistaa muitakin toimenpiteitä.

”Tämä oli traaginen onnettomuus, joka olisi voitu välttää, ja sen pääasiallinen syy oli inhimillinen erehdys”, sanoi Yhdysvaltain Afganistanin-joukkojen komentaja, kenraali John Campbell The Washington Post-lehdelle.

Campbellin mukaan amerikkalaiset luulivat sairaalaa Taleban-järjestön valtaamaksi Afganistanin tiedustelupalvelun päämajaksi, eivätkä tarkistaneet tietojaan. Afganistanin erikoisjoukot olivat pyytäneet amerikkalaisia pommittamaan päämajaa.

Pommikoneen tekninen välineistö ei kuitenkaan toiminut lennon aikana kunnolla, minkä takia amerikkalaislentäjät valitsivat kohteensa silmämääräisesti ja päätyivät väärään rakennukseen.

The New York Times -lehden mukaan pommitus kesti yli tunnin, vaikka sairaalasta soitettiin Yhdysvaltain asevoimille, että nämä pommittavat väärää rakennusta.

Talebanin valtaama päämaja sijaitsi satojen metrien päässä sairaalasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat