Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis ilmoitti tehneensä Tunisian terrori-iskun

Ulkomaat
 
ZOUBEIR SOUISSI / Reuters
Kuva: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Äärijärjestö Isis ilmoitti keskiviikkona olevansa Tunisiassa tiistaina tehdyn itsemurhapommi-iskun takana, uutistoimisto Reuters kertoo.

Aiemmin keskiviikkona Tunisian viranomaiset kertoivat tekijän olleen itsemurhapommittaja, joka räjäytti itsensä bussin ovella. Mukanaan hänellä oli 10 kiloa räjähteitä.

”Alustavien tietojen mukaan iskijällä oli reppu selässään. Hänellä oli takki ja kuulokkeet. Hän räjäytti itsensä päästyään bussin ovelle sotilaskäyttöön tehdyllä räjähteellä”, presidentinkanslian turvaosastolla työskentelevä Hichem Gharbi sanoi paikalliselle Shems FM -radiolle.

Iskussa presidentinpalatsin vartijoita kuljettaneeseen bussiin kuoli ainakin 13 ihmistä, Reuters kertoi keskiviikkona. Vielä tiistai-iltana uhriluku oli 12.

Tunisia julisti iskun jälkeen tiistai-iltana hätätilan ja lisäsi turvallisuuselimiensä toimivaltuuksia. Illalla pääkaupunki Tunisiin julistettiin yöksi ulkonaliikkumiskielto. Keskiviikkona aseistetut poliisit ja sotilaat partioivat kaduilla ja tarkastuspisteillä. Reutersin mukaan Tunisin kansainvälisellä lentokentällä terminaaliin pääsivät sisälle vain matkalipun kanssa liikkuvat ihmiset.

Bussi räjähti lähellä Tunisian sisäministeriötä pääkaupungin keskustassa.

”Kyseessä on uudentyyppinen isku, jonka kohteena on valtion arvovalta, kuten presidentin vartiokaarti”, Gharbi sanoi Reutersille.

Ääri-islamistit ovat tehneet useita iskuja sen jälkeen, kun maan diktaattori Zine El Abidine Ben Ali syrjäytettiin 2011.

Tiistain isku oli kolmas terrori-iskun tänä vuonna. Maaliskuussa terroristit surmasivat 21 turistia ja poliisin museossa pääkaupunki Tunisissa. Kesäkuussa 38 turistia surmattiinlomakohde Soussessa. Isis on ilmoittanut olevansa myös aiempien iskujen takana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat