Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina kielsi Venäjää käyttämästä ilmatilaansa

Ulkomaat
 
HS–AFP
PAVEL REBROV / Reuters
Autot jonottivat hakemaan ylimääräistä polttoainetta Jevpatoriassa Krimin niemimaalla keskiviikkona. Lähes kaksi miljoonaa ihmistä jäi ilman sähköä Krimillä sen jälkeen, kun neljä keskeistä voimalinjaa räjäytettiin viikonloppuna.
Autot jonottivat hakemaan ylimääräistä polttoainetta Jevpatoriassa Krimin niemimaalla keskiviikkona. Lähes kaksi miljoonaa ihmistä jäi ilman sähköä Krimillä sen jälkeen, kun neljä keskeistä voimalinjaa räjäytettiin viikonloppuna. Kuva: PAVEL REBROV / Reuters

Jännitteet Ukrainan ja Venäjän välillä kiristyivät entisestään keskiviikkona, kun Ukraina päätti keskeyttää kaasun ostamisen Venäjältä ja sulkea ilmatilansa venäläisiltä lentokoneilta.

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk kertoi televisioidussa hallituksen kokouksessa, että lentokielto on perusteltu, koska ”Venäjä saattaisi käyttää Ukrainan ilmatilaa provokaatioihin”.

Ukraina kielsi lokakuun lopulla useimpia venäläisiä lentoyhtiöitä laskeutumasta Ukrainaan, mikä sai Venäjän välittömästi vastaamaan samanlaisin toimin.

Mutta tuolloin Ukrainan hallitus salli yhä venäläisten lentokoneiden kulkevan Ukrainan ilmatilan kautta muihin kohteisiin.

Pääministeri Jatsenjukin mukaan uusi päätös tehtiin osittain “vastauksena sotilaallisen ja geopoliittisen tilanteen kärjistymiseen”.

Hutera Minskin rauhansopimus on ollut koetuksella samaan aikaan, kun Venäjä on kiihdyttänyt ilmaiskujaan Syyriassa.

Jotkut ukrainalaiset politiikan kommentaattorit ja poliitikot syyttävät Venäjän käyttävän hyväkseen sotatoimiaan Syyriassa viedäkseen maailman huomion pois Ukrainan konfliktista.

Ukrainan armeija sanoi keskiviikkona, että yksi sotilas oli kuollut uusissa yhteenotoissa konfliktialueella. Itä-Ukrainan konfliktissa on kuollut yhteensä yli 8 000 ihmistä.

Venäjän kaasujätti Gazprom ilmoitti jo aiemmin keskiviikkona lopettavansa toimitukset Ukrainaan, koska se ei ollut maksanut vaadittuja ennakkoja ajoissa.

Gazpromin mukaan Ukrainan valtiollinen energiafirma Naftogaz on käyttänyt kaiken kaasun, josta se on maksanut.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti puolestaan Ukrainan viranomaisia Krimin sähkökatkosta.

Lähes kaksi miljoonaa ihmistä on ollut Krimin niemimaalla ilman sähköä viikonlopusta lähtien, kun neljä suurinta sen suurinta voimalinjaa räjäytettiin. Mikään taho ei ole virallisesti ilmoittautunut tekijäksi, mutta syyllisiksi epäiltiin Venäjän miehitystä vastustavaa Krimin kansalaispiiritys -nimistä järjestöä.

Venäjä liitti aiemmin Ukrainalle kuuluneen Krimin niemimaan itseensä maaliskuussa 2014, mutta Krim on yhä 70-prosenttisesti riippuvainen Ukrainasta tulevasta energiasta.

VALENTYN OGIRENKO / Reuters
Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk (oik) kuunteli sisäministeri Arsen Avakovia hallituksen kokouksessa Kiovassa keskiviikkona.
Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk (oik) kuunteli sisäministeri Arsen Avakovia hallituksen kokouksessa Kiovassa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat