Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkari pidätti terroriepäiltyjä – olivatkin sotahistorian harrastajia

Ulkomaat
 

Unkarin poliisi pidätti Pariisin terrori-iskujen jälkeen neljä miestä, joita se epäili terroristeiksi. Keskiviikkona oikeus tyrmäsi epäilyt kertomalla, että miehet ovat sotahistorian harrastajia ja innostuneet erityisesti toisesta maailmansodasta.

Epäily heräsi, kun poliisi löysi pistotarkastuksessaan vanhoja aseita ja räjähteitä miesten autosta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Seuranneissa tutkimuksissa yhden pidätetyn kotoa löytyi konetuliaseita, äänenvaimentimia ja pommintekoon käytetty laboratorio, kertoi Unkarin terrorisminvastaisten joukkojen johtaja János Hajdú tiistaina. Hänen mukaansa tapauksella oli ”kansainväliset mittasuhteet”.

Oikeus puolestaan kertoi keskiviikkona, että pääepäilty ”elää äitinsä ja isäpuolensa kanssa ja on toisen maailmansodan harrastaja”, kertoi uutistoimisto AFP.

Kun miesten autosta löytyi räjähteitä, he olivat kuljettamassa kotiin historiallisia kranaatteja ja muita ammuksia, jotka olivat löytyneet metallinpaljastimen avulla sodanaikaiselta taistelutantereelta. Tutkimuksissa ei löytynyt viitteitä ääriajattelusta tai epäilyttäviä yhteyksiä ulkomaille.

Vielä aiemmin keskiviikkona Unkarin parlamentin jäsen Zsolt Molnár oli AFP:n mukaan kertonut, että neljä miestä eivät kuuluneet terroristijärjestö Isisiin, mutta olivat vääristyneen ideologian omaksuneita radikaaleja.

Kaikkia neljää tutkitaan yhä pommintekovälineistön laittomasta hallussapidosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat