Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terroristien joukkomurhasta selvinnyt yhtye Vice-lehdelle: Haluamme uusia Pariisin-keikkamme

Ulkomaat
 
STRINGER / REUTERS
Laulaja Jesse Hughes ja hänen yhtyeensä Eagles of Death Metal esiintyivät Los Angelesissa lokakuussa.
Laulaja Jesse Hughes ja hänen yhtyeensä Eagles of Death Metal esiintyivät Los Angelesissa lokakuussa. Kuva: STRINGER / REUTERS

Yhdysvaltalainen rockyhtye Eagles of Death Metal haluaa palata esiintymään Pariisin Bataclan-konserttisaliin, jossa terroristit keskeyttivät keikan ja tappoivat 89 ihmistä perjantaina 13. marraskuuta.

”Haluan soittaa Bataclanissa ensimmäisenä, kun se taas avataan”, yhtyeen laulaja Jesse Hughes kertoo Vice-lehden videohaastattelussa.

”Ystävämme menivät katsomaan rokkia ja kuolivat. Haluan palata sinne esiintymään.”

CHARLES PLATIAU / REUTERS
Mainoskyltti muistutti Eagles of Death Metalin keikasta Bataclan-konserttisalin seinässä.
Mainoskyltti muistutti Eagles of Death Metalin keikasta Bataclan-konserttisalin seinässä.

Yhtyeen jäsenet kuvailevat tarkasti terrori-iskun tapahtumia Vicelle. Kitaristi Eden Galindo kertoo luulleensa laukauksia äänentoistojärjestelmän temppuiluksi mutta ymmärtäneensä nopeasti, mistä todella oli kyse.

”Jesse juoksi minua kohti ja menimme nurkkaan. Emme olleet varmoja, tähtäsivätkö he meitä”, Galindo sanoo.

Basisti Matt McJunkins päätyi joidenkin ihmisten kanssa sivuhuoneeseen yrittäessään ulos rakennuksesta.

CHARLES PLATIAU / REUTERS
Terroristien uhrien muistoksi Bataclan-konserttisalin eteen oli tuotu kitara, jonka päällä olevassa kortissa luki Ranskan tunnuslause ”Vapaus, veljeys, tasa-arvo”.
Terroristien uhrien muistoksi Bataclan-konserttisalin eteen oli tuotu kitara, jonka päällä olevassa kortissa luki Ranskan tunnuslause ”Vapaus, veljeys, tasa-arvo”.

”Kaikki alkoivat suunnata tähän huoneeseen paetakseen laukauksia, luonnollisesti, vaistomaisesti”, hän kertoo.

”Piti päättää, haluanko todella juosta lavan poikki vai mennä tähän huoneeseen ja toivoa parasta.”

McJunkinsin mukaan huoneeseen paenneet kuuntelivat laukausten ääniä 10–15 minuutin ajan, ja ne kuuluivat koko ajan lähempää. Hän kertoo myös huonetta ravistelleesta räjähdyksestä, joka todennäköisesti johtui terroristien räjähdeliivin laukeamisesta.

”Meillä oli joitain tuoleja oven telkeämiseksi, pikkuinen jääkaappi myös. Joltain oli jäänyt samppanjapullo, jota olisimme voineet käyttää aseena.”

Solisti Hughesin mukaan terroristit tappoivat kaikki yhtyeen pukuhuoneeseen paenneet ihmiset lukuun ottamatta hänen oman nahkatakkinsa alle piiloutunutta lasta.

”Ihmiset esittivät kuollutta ja olivat niin peloissaan. Niin moni kuoli suurelta osin siksi, että moni ei suostunut jättämään ystäviään. Niin moni suojasi muita ihmisiä”, Hughes kertoi.

Kaikki yhtyeen esiintyjät selvisivät terrori-iskusta vahingoittumattomina, mutta fanituotteiden myynnistä vastannut mies kuoli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat