Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalais­koomikko tuomittiin vihanlietsonnasta Belgiassa

Ulkomaat
 
Gonzalo Fuentes / Reuters
Dieudonné M'Bala lehdistötilaisuudessa tammikuussa 2014.
Dieudonné M'Bala lehdistötilaisuudessa tammikuussa 2014. Kuva: Gonzalo Fuentes / Reuters

Kiistanalainen ranskalaiskoomikko Dieudonné M’bala M’bala on tuomittu poissaolevana kahden kuukauden vankeusrangaistukseen sekä yhdeksän tuhannen euron sakkoihin belgialaisessa tuomioistuimessa. Oikeuden mukaan ranskalaiskoomikko syyllistyi vihanlietsontaan rasistisessa ja juutalaisvastaisessa esityksessään vuonna 2012, kertoo brittilehti Guardian.

Dieudonné on tuomittu juutalaisvastaiseksi tulkituista ja rasistisista esityksistään useasti aiemmin Ranskassa. Moni kaupunki on kieltänyt hänen esiintymisensä.

Koomikko on valittanut yhdestä tuomiostaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT) Strasbourgissa. Aiemmin tässä kuussa EIT katsoi, ettei sananvapaus suojele Dieudonnéa, kun hän esimerkiksi kielsi toisen maailmansodan aikaiset juutalaisvainot.

Viimeksi lokakuussa Dieudonnéa vastaan nostettiin syyte pariisilaisessa tuomioistuimessa, missä häntä syytetään etnisyyteen pohjautuvasta vihanlietsonnasta.

Pariisin liepeillä syntyneen Dieudonnén isä on Kamerunista ja äiti Ranskan Bretagnesta. Aiemmin Dieudonné tunnettiin valkoisen oikeiston ja rasismin vastustajana, mutta hän teki täyskäännöksen.

Ranskan oikeistopopulistisen ja maahanmuuttovastaisen Kansallinen rintama -puolueen perustaja Jean-Marie Le Pen on Dieudonnén lapsen kummisetä.

Myös Le Pen on tuomittu monesti rasismista tai etnisyyteen pohjautuvasta vihanlietsonnasta. Hän on muun muassa vähätellyt juutalaisten kansanmurhaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat