Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan kurja taloustilanne näkyy prostituutiossakin – moni myy seksiä nälkäänsä parilla eurolla

Ulkomaat
 
John Kolesidis / Reuters
Seksityöläinen kreikkalaisen Larisan kaupungin luksusbordellissa.
Seksityöläinen kreikkalaisen Larisan kaupungin luksusbordellissa. Kuva: John Kolesidis / Reuters

Talouskriisi ja ankarat säästötoimet heijastuvat Kreikassa myös seksityöläisten arkeen, kertoo The Washington Post -lehti. Uuden tutkimuksen mukaan jotkut nuoret kreikkalaisnaiset myyvät nykyisin seksiä voileivän hinnalla.

Ateenalaisessa Panteion-yliopistossa tehty kolmivuotinen tutkimus pohjautuu tietoihin yli 17 000:sta Kreikan seksityöläisestä. Sen mukaan seksipalvelut ovat Kreikassa Euroopan halvimpien joukossa. Samalla selvisi, että paikalliset naiset ovat ohittaneet Kreikan seksibisneksessä itäeurooppalaiset naiset.

Tutkimusta johtanut sosiologian professori Grigoris Lazos arvioi The Times -lehdelle, että jotkut kreikkalaiset naiset harjoittavat seksiä saadakseen nälkäänsä edes jotain syötävää.

”Toiset taas tekevät niin maksaakseen veroja, laskuja tai kiireellisiä kuluja tai saadakseen huumeita.”

Kun Kreikan talouskriisi alkoi, prostituoidut pyysivät palveluistaan keskimäärin 50 euroa. Nyt puoli tuntia seksityöläisen kanssa voi ostaa Lazosin mukaan jopa kahdella eurolla.

Vaikka näin pieneen maksuun tyytyvät prostituoidut ovat yhä vähemmistössä, Lazos kertoo, että vastaavaa trendiä ei ole nähty ennen talouskriisiä ja määrä kasvaa koko ajan.

Prostituutio on Kreikassa laillista, mutta The Timesin mukaan vain harvat maan bordellit ovat luvallisia. Yhä useammat prostituoidut tarjoavatkin nykyään palvelujaan kadulla.

Tutkimuksen mukaan valtaosa seksibisnekseen lähtevistä kreikkalaisnaisista on 17–20-vuotiaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat