Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin 21 kuoli itsemurhaiskussa Nigeriassa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Ainakin 21 ihmistä kuoli Nigeriassa perjantaina, kun itsemurhapommittaja räjäytti itsensä shiiamuslimien uskonnollisessa kulkueessa Kanon osavaltiossa Luoteis-Nigeriassa, uutistoimisto Reuters kertoi.

Silminnäkijöiden mukaan räjähdys tapahtui hetkeä sen jälkeen kun turvallisuusjoukot olivat pidättäneet miehen pommin hallussapidosta epäiltynä, Britannian yleisradio BBC kertoi.

Tämänkaltaisista iskuista epäillään Nigeriassa usein sunnilaista islamistijärjestöä Boko Haramia, joka on vuodesta 2009 alkaen yrittänyt perustaa ankaraan sharialain tulkintaan perustuvaa islamilaista valtiota Koillis-Nigeriaan. Boko Haram sai vuoteen 2014 mennessä haltuunsa suuren alueen Nigeriassa, mutta se on tänä vuonna pitkälti lyöty takaisin.

Tappiot ovat ajaneet Boko Haramin takaisin vanhaan taktiikkaansa, jossa se tekee terrori-iskuja siviilikohteita vastaan. Se on myös vannonut uskollisuutta Irakin ja Syyrian alueella vaikuttavalle ääri-islamilaiselle sunnijärjestölle Isisille, joka on hyökännyt uskonnollisia vähemmistöjä ja shiiamuslimeja vastaan.

Viime viikolla kaksi naispuolista itsemurhaiskijää räjäytti itsensä torilla Kanon kaupungissa. Iskussa kuoli ainakin 14 ihmistä ja loukkaantui yli sata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat