Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabia teloittaa 50 ihmistä terrorismista

Ulkomaat
 

Saudi-Arabia aikoo teloittaa ”varoitukseksi” 50 terrorismista tuomittua lähiaikoina. The Independent -lehden lähteiden mukaan teloitukset suoritetaan useissa kaupungeissa samanaikaisesti.

Saudi-Arabiassa on uutistoimisto Reutersin mukaan tehty edellisen kerran joukkoteloituksia turvallisuusrikosten vuoksi vuonna 1979 Mekan Suuren moskeijan valtauksen jälkeen.

Teloitusajankohtaa ei ole määritelty, mutta todennäköisesti teloitukset suoritetaan julkisesti mestaamalla perjantairukousten jälkeen. Asiasta kertoi saudiarabialainen lehti Okaz torstaina.

Ainakin 55 ihmistä odottaa Saudi-Arabiassa kuolemantuomiota ”terrorismirikoksista”. Osa tapauksista liittyy iskuihin, joissa on kuollut yli sata siviiliä ja 71 turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Terroristiverkosto al-Qaida tai sen kannattajat tekivät 2000-luvun alussa lukuisia iskuja Saudi-Arabiassa. Tänä vuonna iskuja on tehnyt yhä enemmän Isis.

Osa tuomituista on kotoisin shiia-enemmistöisen Awamiyan alueelta itäisessä Saudi-Arabiassa. Sunni-enemmistöisessä Saudi-Arabiassa shiialaiset valittavat usein järjestelmällisestä sorrosta.

The Independentin mukaan tuomituista seitsemän on mahdollisesti shiialaisia, jotka pidätettiin mielenosoituksiin osallistumisesta vuosina 2011–2013.

Keskiviikkona viiden shiialaisen kuolemaantuomitun äidit kirjoittivat avoimen kirjeen, jossa he kertoivat kolmen tuomituista olleen alaikäisiä tuomittaessa. Kirjeen mukaan tuomittuja on kidutettu vankeudessa, The Independent -lehti kertoo.

Saudi-Arabia on teloittanut tänä vuonna jo 151 ihmistä. Määrä on suurin sitten vuoden 1995, jolloin Saudi-Arabia teloitti 192 ihmistä. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Saudi-Arabia teloitti viime vuonna kolmanneksi eniten ihmisiä Kiinan ja Iranin jälkeen.

Tänä vuonna terroristijärjestö Isisin kannattajat ovat tehneet Saudi-Arabiassa kymmeniä tuhoisia terrori-iskuja. Ne ovat usein olleet shiialais-moskeijoihin tehtyjä pommi-iskuja tai länsimaisiin ja shiialaisiin kohdistuneita ammuskeluja.

Isis on kehottanut saudiarabialaisia kannattajiaan pysymään kotimaassaan sen sijaan, että matkustaisivat Syyriaan ja Irakiin Isisin julistaman ”kalifaatin” alueelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat