Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miss Taiwanin olkanauhasta kiista Miss Earth -kilpailussa

Ulkomaat
 

Peking

Kiinan politiikan epäillään vaikuttaneen paitsi Miss Maailma -kilpailuun, myös toiseen kansainväliseen missikisaan, joka on parhaillaan käynnissä Itävallan pääkaupungissa Wienissä.

Ympäristöteemaiseen Miss Earth - eli Miss Maa - kilpailuun osallistuva taiwanilainen Ting Wen-yin, 22, kertoi joutuneensa suljetuksi pois kisasta, koska ei halua pitää kisoissa sellaista olkanauhaa, jota kisajärjestäjät vaativat.

Ting kertoi asiasta Facebook-päivityksessään. Hänen mukaansa järjestäjät olivat ensin antaneet hänelle olkanauhan, jossa lukee Taiwan R.O.C.

Kirjainlyhenne tulee sanoista Republic of China eli Kiinan tasavalta. Se on nimitys, jota Taiwan käyttää itsestään.

Myöhemmin Tingin käskettiin vaihtaa nauha sellaiseen, jossa lukee Chinese Taipei eli kiinalainen Taipei. Taipei on Taiwanin pääkaupunki.

Olennainen ero nauhoissa on, että ensimmäinen vihjaa Taiwanin olevan Kiinasta erillinen, itsenäinen valtio.

Kiina on jyrkästi sitä mieltä, että Taiwan ei ole valtio, vaan kapinoiva osa Kiinaa. Kiinalle sopii paremmin olkanauha, jossa on pääkaupungin nimi.

Tingin mukaan kisajärjestäjä kielsi häntä jatkamasta kisassa, koska hän kieltäytyi luovuttamasta järjestäjille vanhaa olkanauhaa, jossa lukee Taiwan R.O.C. ”Taiwan on Taiwan kartalla”, Ting toteaa Facebook-päivityksessään. ”Olen Miss R.O.C.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat