Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan kurja taloustilanne näkyy prostituutiossakin – moni myy seksiä parilla eurolla

Ulkomaat
 

Talouskriisi ja ankarat säästötoimet heijastuvat Kreikassa myös seksityöläisten arkeen, kertoo The Washington Post -lehti. Uuden tutkimuksen mukaan osa nuorista kreikkalaisnaisista myy nykyisin seksiä voileivän hinnalla.

Ateenalaisessa Panteion-yliopistossa tehty kolme vuotta kestänyt tutkimus pohjautuu tietoihin yli 17 000 seksityöläisestä. Sen mukaan seksipalvelut ovat maassa Euroopan halvimpien joukossa. Samalla selvisi, että paikalliset naiset ovat ohittaneet Kreikan seksibisneksessä itäeurooppalaiset naiset.

Tutkimusta johtanut sosiologian professori Grigoris Lazos arvioi The Times -lehdelle, että jotkut kreikkalaiset naiset harjoittavat seksiä saadakseen nälkäänsä edes jotain syötävää.

”Toiset taas tekevät niin maksaakseen veroja, laskuja tai kiireellisiä kuluja tai saadakseen huumeita.”

Kun Kreikan talouskriisi alkoi, prostituoidut pyysivät palveluistaan keskimäärin 50 euroa. Nyt puoli tuntia seksityöläisen kanssa voi maksaa Lazosin mukaan kaksi euroa.

Vaikka näin pieneen maksuun tyytyviä prostituoituja on yhä melko vähän, Lazos kertoo, ettei vastaavaa suuntausta ole nähty ennen talouskriisiä ja määrä kasvaa koko ajan.

Prostituutio on Kreikassa laillista, mutta vain harvat bordellit ovat luvallisia. Entistä useammat prostituoidut tarjoavatkin palvelujaan kadulla.

Tutkimuksen mukaan valtaosa seksikauppaan ryhtyvistä kreikkalaisista naisista on 17–20-vuotiaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat