Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät YK:n tukikohtaan Pohjois-Malissa – ainakin kolme kuollut ja 20 haavoittunut

Ulkomaat
 
Joe Penney / Reuters
YK:n panssaroitu auto Malin pääkaupungissa Bamakossa maanantaina.
YK:n panssaroitu auto Malin pääkaupungissa Bamakossa maanantaina. Kuva: Joe Penney / Reuters

Ainakin kolme ihmistä kuoli lauantaina, kun aseistautuneet hyökkääjät iskivät YK:n Minusma-rauhanturvaoperaation tukikohtaan Kidalissa Pohjois-Malissa.

Hyökkääjistä ei lauantaina ollut varmuutta, mutta isku tulkittiin silti taas uudeksi merkiksi siitä, että ääri-islamistiset kapinallisjärjestöt ovat tehostamassa toimintaansa.

Jihadistit ampuvat säännöllisesti raketteja YK:n tukikohtia päin, varsinkin täydenkuun aikaan lisääntyneen valon vuoksi. Reutersin lähteen mukaan yksi jihadistijärjestö olisi lisäksi varoittanut hyökkäyksestä YK:n tukikohtaan kahta päivää aiemmin.

Iskut ovat laajenneet myös aiemmin rauhallisiin maan eteläosiin. Viime viikolla Bamakossa sijaitsevaan Radisson Blu -hotelliin tehtiin terrori-isku, jossa kuoli 20 ihmistä. Islamistiset terroristijärjestöt ovat ilmoittaneet olevansa iskun takana.

YK kertoi uutistoimisto Reutersille, että kuolleita on kolme, joista kaksi oli rauhanturvaajia ja yksi siviili. YK ei vahvistanut uhrien kansallisuuksia, mutta Reutersin mukaan rauhanturvaajat olivat Guineasta.

Myös Suomi osallistuu YK:n Minusma-operaatioon Malissa, mutta suomalaissotilaat palvelevat operaation esikunnassa Malin pääkaupungissa Bamakossa.

Puolustusvoimista vahvistettiin Helsingin Sanomille lauantaina, että suomalaiset ovat turvassa ja yli tuhannen kilometrin päässä iskupaikasta.

Yhteensä Malissa on nyt 15 suomalaissotilasta, joista osa on lähetetty EU:n koulutusoperaatioon.

”He ampuivat raketteja noin aamuneljästä alkaen Minusma-leiriin”, YK:n rauhanturvaoperaation varatiedotuspäällikkö Olivier Salgado kertoi Reutersille.

Hänen mukaansa neljä tai viisi rakettia osui tukikohtaan.

”Meillä on kolme kuollutta ja neljä vakavasti haavoittunutta”, Salgado sanoi.

Haavoittuneita on yhteensä 20.

YK käynnisti Minusma-operaation 2013, kun Ranskan joukot olivat vallanneet Pohjois-Malin takaisin islamisteilta. Operaatiossa on yhteensä noin 10 000 sotilasta.

Operaatiota on kutsuttu YK:n nykyisistä rauhanturvaoperaatiosta vaarallisimmaksi, sillä alueella on edelleen levotonta.

Aiemmin tällä viikolla ranskalaissotilas ja YK:n rauhanturvaaja kuolivat alueella maamiinoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat