Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekingin asukkaita kehotetaan pysymään sisällä – ilmansaasteet 15 kertaa yli suosituksen

Ulkomaat
 
JASON LEE / Reuters
Pekingin asukkaita on kehotettu pysymään kotona huonon ilmanlaadun vuoksi. Arkistokuvassa iltapäiväliikenne kaasutteli Pekingin ilmanlaatua Guomao-sillalla viime vuoden syyskuussa.
Pekingin asukkaita on kehotettu pysymään kotona huonon ilmanlaadun vuoksi. Arkistokuvassa iltapäiväliikenne kaasutteli Pekingin ilmanlaatua Guomao-sillalla viime vuoden syyskuussa. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kiinan ympäristöministeriö on kehottanut Pekingin asukkaita pysymään sisällä asunnoissaan, koska kaupungin ilmanlaatu on niin huono, kertoo brittilehti Guardian.

Ilmansaasteiden määrä nousi lauantaina Pekingissä viisitoistakertaisesti yli EU:n asettaman suosituksen ja savusumu on peittänyt suuria osia maasta. Kiina on maailman suurin kasvihuonekaasujen tuottaja.

Talven saapuminen on nostanut lämmityksen tarvetta, mikä on lisännyt saasteongelmaa noin 20 miljoonan asukkaan Pekingissä.

Lauantaina iltapäivällä paikallista aikaa Yhdysvaltain Pekingin-suurlähetystö mittasi pienhiukkasien määräksi 391 mikrogrammaa kuutiometriä kohden. EU:n standardien mukaan terveellisen ilman raja on 25 mikrogrammaa kuutiometriä kohden.

Suomessa Ilmatieteenlaitos linjaa, että yli 75 mikrogrammaa on erittäin huonon ilmanlaadun raja.

Kiinan presidentti Xi Jinping osallistuu maanantaina Pariisissa alkavaan YK:n ilmastokokoukseen.

Xin on määrä esitellä Kiinan ehdotus ilmastonmuutoksen ehkäisyksi, jonka mukaan kehittyneiden maiden on otettava kehittyviä maita suurempi vastuu ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä, koska ne nämä valtiot ovat historian aikana tuottaneet verrattain enemmän saasteita ilmakehään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat