Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska käännyttänyt rajoillaan 1 000 ihmistä turvallisuussyistä Pariisin iskujen jälkeen

Ulkomaat
 
VINCENT KESSLER / Reuters
Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve (kesk.) vieraili lauantaina Saksan ja Ranskan rajalla Strasbourgissa.
Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve (kesk.) vieraili lauantaina Saksan ja Ranskan rajalla Strasbourgissa. Kuva: VINCENT KESSLER / Reuters

Ranska on estänyt turvallisuussyistä lähes tuhannelta ihmiseltä pääsyn maahan sen jälkeen, kun se vahvisti rajatarkastuksiaan 13. marraskuuta.

Rajatarkastusten tiukennukset liittyvät sunnuntaina alkavaan Pariisin ilmastokokoukseen. Ne astuivat voimaan vain tunteja ennen kuin Pariisissa tehtiin terrori-iskujen sarja, joissa kuoli 130 ihmistä. Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

Rajoilla pysäytettyjen pääsy estettiin ”näiden ihmisten yleiselle järjestykselle ja maamme turvallisuudelle aiheuttaman uhan vuoksi”, Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve sanoi lauantaina Strasbourgissa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Cazeneuven mukaan rajoilla on määrätty 15 000 poliisia, santarmia ja tullivirkailijaa. Ranska ja lähes kaikki sen rajanaapurit kuuluvat Schengen-alueeseen, minkä vuoksi maarajoilla on yleensä kevyt vartiointi.

Ranskan hallitus on julistanut maahan hätätilan terroriuhan vuoksi. Hallitus aikoo jatkaa vahvistettuja rajatarkastuksia niin kauan kuin terroriuhka on korkealla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat