Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikea lähettää tuhansia koottavia asuntoja pakolais­leireille

Ulkomaat
 
Bettershelter.org
Ikean suunnittelemat väliaikaisasunnot ovat pystytettävissä muutamassa tunnissa ilman työkaluja.
Ikean suunnittelemat väliaikaisasunnot ovat pystytettävissä muutamassa tunnissa ilman työkaluja. Kuva: Bettershelter.org

Ikea lähettää tuhansia koottavia väliaikaisasuntoja ympäri maailmaa, kertoo The Independent -lehti. Talon ja teltan välimuotoa muistuttavien asuntojen tarkoituksena on tarjota Eurooppaan matkustaville turvapaikanhakijoille suoja kylmyyden ja huonon sään varalle.

Esimerkiksi Kreikkaan Lesboksen saarelle on lähetetty jo yli viisisataa koottavaa asuntoa. Lesboksella toimivien avustusjärjestöjen mukaan asunnot parantavat merkittävästi tuhansien saarelle saapuvien turvapaikanhakijoiden elinoloja pakolaisleireillä.

Koottavien asuntojen lähettäminen on osa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ja Ikean tänä vuonna käynnistämää Better Shelter -ohjelmaa.

Väliaikaisasuntoja käytetään asumisen lisäksi muun muassa ensiapuasemina. Ne saapuvat pahvilaatikoissa ja ovat pystytettävissä muutamassa tunnissa ilman työkaluja.

Väliaikaisasunnot on mitoitettu viidelle hengelle. Niissä on ikkunat, ilmanvaihto ja aurinkopaneeli, joka tuottaa virtaa valaistukseen ja matkapuhelinten lataukseen. Yhden asunnon käyttöiäksi arvioidaan kolme vuotta.

Kreikan lisäksi asuntoja on lähetetty muun muassa Irakiin, Etiopiaan, Makedoniaan ja Nepaliin. Ikean suunnitelmissa on kasvattaa asuntojen tuotantoa tulevina vuosina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat