Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosovolainen oppositio­poliitikko pidätettiin useista kyynelkaasu­iskuista maan parlamentissa

Ulkomaat
 
HAZIR REKA / Reuters
Kyynelkaasua on käytetty Kosovon parlamentissa muun muassa lokakuun lopulla.
Kyynelkaasua on käytetty Kosovon parlamentissa muun muassa lokakuun lopulla. Kuva: HAZIR REKA / Reuters

Tunnettu oppositiopoliitikko on pidätetty Kosovossa syytettynä kyynelkaasun käytöstä maan parlamentissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

HAZIR REKA / Reuters
Albin Kurti
Albin Kurti

Kiväärein aseistautuneet poliisin erikoisjoukot iskivät lauantaina Itsemääräämisoikeus-puolueen päämajaan maan pääkaupungissa Pristinassa. Joukot ottivat kiinni puolueen päähahmon Albin Kurtin, 40, ja muita puolueen jäseniä.

Kurti on pidätetty aiemminkin. Hän ja muut puolueen jäsenet ovat käyttäneet kyynelkaasua ja paprikasumutetta parlamentissa useita kertoja. Tarkoitus on ollut protestoida sopimusta, jonka nojalla Kosovon serbivähemmistö saisi enemmän paikallista vaikutusvaltaa.

HS kertoi asiasta edellisen kerran lokakuun lopulla.

Lauantaina ennen pidätystään Kurti oli kehottanut tuhansia Pristinaan kokoontuneita ihmisiä osoittamaan rauhallisesti mieltään sopimusta vastaan.

Puolueen mukaan poliisi olisi pidättänyt jopa yli 90 sen jäsentä ja vahingoittanut useita. Poliisi tiedotti, että sen tekemässä iskussa olisi loukkaantunut neljä ihmistä, mukaan lukien kaksi viranomaista.

Poliisin mukaan puolueen kannattajat käyttivät aseinaan tuoleja, pöytiä ja sumutteita.

HAZIR REKA / Reuters
Kosovon poliisin erikoisjoukot ottivat lauantaina Itsemääräämisoikeus-puolueen päämajan luona kiinni useita puolueen kannattajia.
Kosovon poliisin erikoisjoukot ottivat lauantaina Itsemääräämisoikeus-puolueen päämajan luona kiinni useita puolueen kannattajia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat