Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin määräsi Turkille talouspakotteita vastauksena hävittäjän alasampumiseen

Ulkomaat
 
UMIT BEKTAS
Vladimir Putin tiedotustilaisuudessa Ankarassa joulukuussa 2014.
Vladimir Putin tiedotustilaisuudessa Ankarassa joulukuussa 2014. Kuva: UMIT BEKTAS

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi lauantaina Turkille talouspakotteita vastatoimena sille, että Turkki ampui tiistaina alas venäläishävittäjän lähellä Turkin ja Syyrian rajaa.

Kreml ilmoitti verkkosivullaan, että määräys käsittää turkkilaisten tuotteiden maahantuonnin, turkkilaisyritysten toiminnan Venäjällä ja turkkilaisten työskentelyn venäläisissä yrityksissä, uutistoimisto Reuters kertoi.

Turkin ja Venäjän taloudelliset suhteet ovat tiiviit. Venäjä on Turkin toiseksi suurin kauppakumppani.

Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjällä työskentelee lähes 90 000 Turkin kansalaista. Perheenjäsenet mukaanluettuna Venäjällä asuu lähes 200 000 turkkilaista, Peskov sanoi Britannian yleisradion BBC:n mukaan.

Turkin ulkoministeriö on Reutersin mukaan kehottanut kansalaisiaan lykkäämään kaikkia kiireettömiä matkojaan Venäjälle.

Putin sanoi torstaina Venäjän edellyttävän Turkin johdolta anteeksipyyntöä, taloudellisia korvauksia ja syyllisten rankaisemista venäläiskoneen alasampumisesta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vastasi, että anteeksipyyntöä ei ole tulossa. Lauantaina Erdoğan kuitenkin sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan olevansa surullinen koneen alasampumisesta. Presidentti sanoi toivoneensa, ettei sitä olisi tapahtunut tai vastaava tapahdu enää uudestaan.

Turkin ja Venäjän näkemykset venäläiskoneen Turkin ilmatilan rikkomisesta poikkeavat toisistaan paljon.

Turkin ulkoministeriön matkustustiedotteessa todettiin turkkilaisten joutuneen kohtaamaan vaikeuksia Venäjällä matkustaessaan, minkä vuoksi on syytä lykätä tarpeetonta matkustamista maahan.

Venäjä ilmoitti perjantaina poistavansa turkkilaisilta viisumivapauden ensi vuoden alusta.

Venäjä ei tiettävästi aio ryhtyä sotilaalliseen voimankäyttöön Nato-maa Turkkia vastaan.

Presidentti Putin oli jo aiemmin varoittanut Venäjän kansalaisia matkustamasta Turkkiin, joka on suosittu lomakohde. Torstaina hän kehotti Turkissa olevia venäläisiä palaamaan kotimaahansa.

Venäjän valtion turismivirasto ilmoitti rankaisevansa matkatoimistoja, jotka myyvät pikaisesti kiellettyjä Turkin-lomamatkoja – joita on myyty nelisen miljoonaa vuodessa.

Suomalaistutkija kuitenkin uskoo, että Venäjä, Turkki ja Nato eivät halua kiristää konfliktia hävittäjän ampumisen jälkeen.

Oikaisu 29.11. klo 0.00: Vladimir Putin on Venäjän presidentti, ei pääministeri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat