Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi taisteli ”taloudellisten” pakolaisten kanssa Makedoniassa, armeija pystyttää aitaa

Ulkomaat
 
Poliisi ja pakolaiset ottivat yhteen Makedoniassa
Poliisi ja pakolaiset ottivat yhteen Makedoniassa
Makedonian poliisi ampui kyynelkaasua mellakoivia pakolaisia kohti lauantaina. Pakolaiset vaativat vapaata pääsyä maan läpi Länsi-Eurooppaan. Samaan aikaan sotilaat rakensivat aitaa Makedonian ja Kreikan rajalle. Kuva: Reuters.

Makedonian poliisi ampui lauantaina kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla epätoivoisia siirtolaisia, jotka ovat viettäneet päiväkausia Kreikan rajalla vaatimassa pääsyä läntiseen Eurooppaan, uutistoimisto Reuters kertoi.

Makedonia alkoi käännyttää ”taloudellisia pakolaisia” rajaltaan kohta kaksi viikkoa sitten. Se tarkoittaa, että vain irakilaiset, syyrialaiset ja afganistanilaiset päästetään ylittämään raja.

Makedonian Kreikan-vastaisella rajalla on paljon iranilaisia, pakistanilaisia ja marokkolaisia, jotka ovat jääneet leireihin rajalle. He ovat osoittaneet mieltään useita päiviä. Jotkut iranilaiset ovat ommelleet huuliaan yhteen, ja lauantaina eräs mies heittäytyi rautatiekiskoille poliisin eteen.

Lauantain mellakka alkoi, kun ilmeisesti marokkolainen mies sai vakavia palovammoja sähköiskusta kiivettyään tavarajunan katolle. Vihainen väkijoukko yritti rynniä makedonialaispoliisien rivistön läpi ja heitteli kiviä. Poliisi vastasi kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla, paikalla ollut uutistoimisto Reutersin valokuvaaja kertoi. Myös jotkut poliisit heittelivät kiviä.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan kansainväliset sopimukset velvoittavat arvioimaan turvapaikkahakemukset niiden sisällön eikä hakijan kansallisuuden perusteella.

Aiemmin lauantaina Makedonian armeija alkoi pystyttää rajalle metallitolppia kolmimetristä aitaa varten. Aidasta tullee samankaltainen kuin siitä, jonka Unkari rakensi omalle etelärajalleen syyskuussa.

Makedonian hallitus kuitenkin sanoi, että sillä ei ole aikomusta sulkea rajaansa kokonaan. Hallituksen tiedottaja sanoi Reutersille, että aitojen tarkoitus on ”suunnata ihmisten liike kohti valvottua rajanylityspaikkaa, jossa tulijat voidaan rekisteröidä inhimillisesti”.

”Haluamme korostaa, että rajamme pysyy avoimena”, tiedottaja Aleksandr Gjorgijev sanoi Reutersin mukaan. ”Me päästämme läpi ihmiset, jotka tulevat sotaa käyvistä maista, niin kuin olemme tehneet tähänkin asti.”

Makedonia, Serbia ja Kroatia sanovat alkaneensa valikoida pakolaisia sen jälkeen kun pakolaisten reitin varrella oleva Slovenia ilmoitti alkavansa tehdä niin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat