Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guinean viimeinen ebolapotilas pääsi sairaalasta – hän on kuukauden ikäinen tyttövauva

Ulkomaat
 
Saliou Samb / Reuters
Työntekijä guinealaisessa hoitokeskuksessa, jossa on hoidettu ebolapotilaita.
Työntekijä guinealaisessa hoitokeskuksessa, jossa on hoidettu ebolapotilaita. Kuva: Saliou Samb / Reuters

Guinean viimeinen ebolapotilas pääsi sairaalasta lauantaina, uutistoimisto Reuters kertoi. Potilas on kuukauden ikäinen tyttövauva, jonka on todettu parantuneen tappavasta ebolakuumeesta, joka hänellä oli jo syntyessään.

Jos Guineassa ei todeta uusia ebolatapauksia 42 päivään, maa julistetaan parantuneen ebolaepidemiasta. Taudin pisin itämisaika on tiettävästi 21 päivää

”Tämä on meille hyvin iloinen päivä”, Lääkärit ilman rajoja -järjestön johtaja Laurence Sailly sanoi lauantaina. ”Oli koskettava hetki meille ja tytön sukulaisilla voida koskettaa häntä ilman suojakäsineitä.”

Tyttövauvan äiti kuoli synnytyksen jälkeen verenhukkaan. Ebolapositiivisena syntynyt tyttö nimettiin yhden hoitajistaan mukaan Nubiaksi. Nubian todettiin parantuneen jo viime viikolla uusien lääkkeiden avulla, mutta 20-henkinen tiimi piti vauvaa tarkkailussa vielä viikon.

Länsi-Afrikassa kahden vuoden ajan levinnyt ebolaepidemia on tappanut noin 11 300 ihmistä Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa, mutta nyt näyttää siltä, että epidemia on ehkä ohi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat