Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robert De Niro haluaa rakentaa Karibialle uuden lomaparatiisin – tuhannet asukkaat vastustavat

Ulkomaat
 
MARIO ANZUONI / Reuters
Näyttelijä Robert De Niro oli vieraana Hollywood Film Awards -gaalassa marraskuun alussa Beverly Hillsissä.
Näyttelijä Robert De Niro oli vieraana Hollywood Film Awards -gaalassa marraskuun alussa Beverly Hillsissä. Kuva: MARIO ANZUONI / Reuters

Näyttelijä Robert De Niro kaavailee Karibialle uutta lomaparatiisia.

The Guardian -lehden mukaan rantalomakohde levittäytyisi lähes 1,6 neliökilometrin alueelle ja sinne rakennettaisiin loma-asuntojen lisäksi lentokenttä ja venesatama. Paikaksi on valittu vuonna 2004 konkurssiin menneen ja hylätyn lomakohteen K Clubin tontti.

De Niro ja hänen bisneskumppaninsa, australialainen miljardööri James Packer, käyttäisivät hankkeeseen 250 miljoonaa dollaria (noin 265 miljoonaa euroa). Heillä on kuitenkin yksi ongelma: tuhannet asukkaat vastustavat ajatusta.

Saarivaltio Antigua ja Barbuda hyväksyi viime viikolla lakiesityksen, joka takaisi De Nirolle ja Packerille rakennusluvan lisäksi 25 vuoden verovapauden.

Lomakohteen rakentaminen loisi runsaan 90 000 asukkaan maahan satoja uusia työpaikkoja ja auttaisi talousongelmissa olevaa valtiota merkittävästi.

Hanketta vastustava kansanliike BPM pitää kuitenkin lakiuudistusta vilpillisenä, koska asiasta järjestettyyn kansanäänestykseen saivat osallistua muutkin kuin maan kansalaiset.

BPM:n johtajan Trevor Walkerin mukaan kansanliike ei vastusta hanketta sinänsä vaan ”vakavaa epäkunnioitusta” maan kansalaisia kohtaan.

Antigua ja Barbudan pääministeri Gaston Browne kertoi hallituksen kunnioittavan kansalaisten oikeutta protestoida mutta sanoi, ettei maan talouskehitys saa vaarantua. ”Neljätuhatta ihmistä ei voi sanella toimintaamme.”

The Guardian ei tavoittanut De Niron ja Packerin edustajia kommentoimaan tapausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat