Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilaista toimittajaa uhkaa yli viiden vuoden vankeus presidentin ”loukkaamisesta” kolumnissa – ei maininnut Erdoğania sanallakaan

Ulkomaat
 
UMIT BEKTAS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin. Kuva: UMIT BEKTAS

Turkkilaisen Hürriyet-lehden englanninkielisen julkaisun Hürriyet Daily Newsin kolumnisti ja entinen vastaava päätoimittaja Ertuğrul Özkök saattaa saada jopa viiden vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ”loukkaamisesta” 3.9. julkaistussa kolumnissa. Mahdollisesta vankeustuomiosta kirjoittaa juuri Hürriyet Daily News.

Pääkirjoitussivun kolumni julkaistiin sen jälkeen, kun kuva Turkin rannalle huuhtoutuneen kolmivuotiaan Alan Kurdin ruumiista päätyi maailman eri medioihin. Özkök tuomitsi kirjoituksessaan Lähi-Idän johtajat, jotka ovat muuttaneet alueen ”maailman julmimmaksi paikaksi”.

Özkök ei Hürriyet Daily Newsin mukaan maininnut ketään nimeltä, mutta viittasi ”diktaattoriin”, joka luulee, että Turkki on ”hänen isänsä omaisuutta”.

”Katso, ystäväni, sinä olet tuon lapsen murhaaja”, Özkök muun muassa kirjoitti.

Syytteen mukaan Özkökin kirjoitus halvensi puhuttelunsa kohdetta ja ylitti ”hyväksyttävän kritiikin rajat”.

Syyte julkistettiin perjantaina. Päivää aiemmin torstaina päivälehti Cumhuriyetin kaksi toimittajaa pidätettiin, kun he olivat julkaisseet jutun Turkin tiedusteluviranomaisten toimittamista aserekoista ääri-islamisteille Syyriassa. Cumhuriyetin toimittajat Can Dündar ja Edem Gül saivat syytteet vakoilusta ja terrorijärjestön avustamisesta, Hürriyet Daily News kirjoittaa.

Useita satoja ihmisiä marssi sunnuntaina Istanbulissa ja vaati pidätettyjen toimittajien vapauttamista, uutistoimisto AFP kertoo.

Turkin lehdistönvapaus on herättänyt huolta jo pitkään. Freedom Housen vuosittaisen raportin mukaan Turkin mediamaasto on ”ei vapaa”. Toimittajat ilman rajoja -järjestön toimittamassa Maailman lehdistönvapaus -rankingissa Turkki on sijalla 149./180.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat