Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japani lähettää valaanpyyntialukset Eteläiselle Jäämerelle jo tiistaina

Ulkomaat
 
Issei Kato / Reuters
Koululaiset katselivat pohjanokkavalaan leikattua ruhoa Minamibosossa 2014.
Koululaiset katselivat pohjanokkavalaan leikattua ruhoa Minamibosossa 2014. Kuva: Issei Kato / Reuters

Japani lähettääkin ensimmäiset valaanpyyntialukset Eteläiselle Jäämerelle jo tiistaina, maan viranomaiset ilmoittivat maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viime perjantaina valaanpyynnin aloittamisesta uudelleen Eteläisellä Jäämerellä ilmoittanut Japani kertoi silloin, että valaanpyynti alkaa uudelleen ensi maaliskuussa.

Nyt Japanin kalastusvirasto sanoi ”tutkimuskauden” kestävän joulukuulta maaliskuun alkuun. Operaatiossa on neljä alusta ja 160 miehistön jäsentä.

Japanin oman selityksen mukaan se pyytää valaita tieteellistä tutkimusta varten. Se on sanonut niin siitä asti, kun Kansainvälinen valaanpyyntikomissio IWC kielsi vuonna 1986 valaanpyynnin kaupallisiin tarkoituksiin.

Japani keskeytti valaanpyynnin Eteläisellä Jäämerellä viime vuonna, kun Haagissa oleva Kansainvälinen tuomioistuin totesi Japanin ”tieteellisen valaanpyynnin” olevan vain peite kaupalliselle pyynnille ja määräsi valaanpyynnin lopetettavaksi.

Jo aiemmin tänä syksynä Japani ilmoitti, ettei pidä Kansainvälistä tuomioistuinta toimivaltaisena asiassa.

Japaniin on kohdistunut paljon kansainvälistä kritiikkiä valaanpyynnistä. Japanin mukaan valaanlihan syönti on osa sen kulttuuria. Sen mukaan monet valaslajit eivät ole uhanalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat