Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ja Taiwan vaihtoivat vakoilijoita – Seuraus johtajien historiallisesta tapaamisesta

Ulkomaat
 
EDGAR SU / Reuters
Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou ja Kiinan presidentti Xi Jinping kättelivät tavatessaan Singaporessa marraskuun alussa.
Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou ja Kiinan presidentti Xi Jinping kättelivät tavatessaan Singaporessa marraskuun alussa. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Taiwan on vaihtanut vangittuja vakoilijoita Kiinan kanssa, Taiwanin hallitus ilmoitti maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Poikkeuksellinen ele tehtiin Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja Taiwanin presidentin Ma Ying-jeoun aiemmin tässä kuussa järjestetyn tapaamisen jälkeen. Taiwanin ja Kiinan johtajat eivät olleet koskaan aiemmin tavanneet.

Kiina pitää Taiwanin maakuntanaan ja vastustaa sen kaikkia itsenäisyyspyrkimyksiä. Poliittiset suhteet ovat olleet kireät, mutta taloussuhteet tiiviit.

”Tämä pohjautuu molemminpuolisiin hyvän tahdon eleisiin Man ja Xin tapaamisten pohjalta”, Taiwanin presidentin tiedottaja Charles Chen sanoi Reutersin mukaan.

Kiina ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Taiwanin mukaan Kiina vapautti kaksi vakoilusta tuomittua taiwanilaiseverstiä ja Taiwan päästi kiinalaisena vakoilijana tuomitun aikaistettuun ehdonalaiseen vapauteen.

Taiwanin Ma on yrittänyt lämmitellä suhteita Kiinaan jo pitkään, mutta Kiina ei aiemmin suostunut johtajien tapaamiseen.

Yleinen mielipide on Taiwanilla kuitenkin kääntymässä epäileväksi, sillä moni pelkää kansantasavallan vaikutusvallan kasvua. Man puolueen ennustetaankin häviävän seuraavat presidentinvaalit vuodenvaihteessa. Ma ei voi enää pyrkiä presidentiksi, sillä hän on ollut tehtävässä kaksi kautta.

Ma edustaa Kuomintang-puoluetta, joka vetäytyi Taiwanille 1949 hävittyään sisällissodan edelleen Kiinaan johtavia kommunisteja vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat