Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreml: Putinin ja Erdoğan eivät tapaa Pariisissa – Putin tapaa ”todennäköisesti” Obaman

Ulkomaat
 
UMIT BEKTAS / Reuters
Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili viime vuoden joulukuussa Turkissa, kun maiden suhteet olivat nykyistä paremmat. Kuva lehdistötilaisuudesta Turkin presidentinlinnasta Ankarassa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili viime vuoden joulukuussa Turkissa, kun maiden suhteet olivat nykyistä paremmat. Kuva lehdistötilaisuudesta Turkin presidentinlinnasta Ankarassa. Kuva: UMIT BEKTAS / Reuters

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole tapaamassa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania Pariisissa, Kreml ilmoitti maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Myös Turkin presidentin kanslia kertoi Reutersille, ettei tapaamista ole suunniteltu.

Maat ajautuivat viime viikolla välirikkoon sen jälkeen, kun turkkilaishävittäjä oli ampunut venäläisen rynnäkkökoneen viime tiistaiaamuna. Turkin mukaan Venäjän Syyrian-operaation osallistunut kone rikkoi Turkin ilmatilaa, minkä Venäjä kiistää.

Erdoğan kertoi viime viikolla toivovansa tapaavansa Putinin Pariisissa, jotta johtajat voisivat keskustella tilanteesta. Hän valitti, ettei ole saanut puhelinyhteyttä Putiniin.

Molemmat osallistuvat Pariisissa kansainväliseen ilmastokokoukseen.

Sen sijaan Putin tapaa Pariisissa ”todennäköisesti” Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi Ria Novostin mukaan.

Venäläinen Kommersant-lehti kertoi jo myöhään sunnuntai-iltana, että Venäjän ja Turkin presidentit eivät mahdollisesti tapaa.

Putin on vaatinut Turkilta anteeksipyyntöä ja asettanut Turkille talouspakotteita. Erdoğan on vastannut Venäjän olevan Turkille anteeksipyynnön velkaa, mutta yrittänyt muuttaa viestiään hiukan sopuisammaksi. Varsinkin Venäjän päätös lopettaa turistimatkat, iskee Turkin talouteen kovaa.

Putinin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ušakov vahvisti Kommersantille, että Turkki on pyrkinyt aktiivisesti yhteyteen Kremlin kanssa.

”Viimeisten kahden päivän aikana olemme saaneet Erdoğanilta puhelinkeskustelupyyntöjä, joista on kerrottu presidentillemme”, Ušakov sanoi.

”Näemme, ettei Turkin puolella olla valmiita edes yksinkertaiseen anteeksipyyntöön”, Ušakov sanoi.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu toisti maanantaina Brysselissä, ettei Turkki ole pyytämässä koneen ampumista anteeksi.

”Minkään maan ei pitäisi pyytää meiltä anteeksipyyntöä”, hän sanoi Reutersin mukaan tavattuaan sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Hän myös toisti Turkin aiemmin sanoman, että vastaavien tapausten riski on olemassa niin kauan, kun Venäjällä ja Yhdysvaltain johtamalla liittoumalla on käynnissä omat operaationsa äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat