Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan suurissa pakolaisten majoitustiloissa useita joukkotappeluita

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Saksalaissotilaat pystyttivät lokakuussa telttoja turvapaikanhakijoita varten Tempelhofin entisen lentokentän halliin.
Saksalaissotilaat pystyttivät lokakuussa telttoja turvapaikanhakijoita varten Tempelhofin entisen lentokentän halliin. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Berliini

Kaksikymmentä afganistanilaista ja syyrialaista turvapaikanhakijaa tappeli keskenään majoitustiloissa maanantain vastaisena yönä Pohjois-Saksan Itzehoessa. Joukkotappelussa loukkaantui viisi ihmistä, joista neljä kuljetettiin poliisin mukaan sairaalaan.

Majoituskeskuksen turvamiehet hälyttivät hieman ennen puolta yötä poliisin, kun nuoret miehet olivat joutuneet riitaan keskenään. Tiloissa on yhteensä noin tuhat turvapaikanhakijaa.

Itzehoen tappelua edelsivät viikonloppuna useat yhteenotot Berliinin turvapaikanhakijoiden majoituspaikoissa.

Suurin yhteenotto oli sunnuntaina entisellä Tempelhofin lentokentällä Berliinissä. Sunnuntaina päivällä työntekijät olivat aloittaneet ruuanjakelun, joka päätettiin keskeyttää, kun jonossa oli levotonta ja yksi miesjoukko etuili. Kun ruuanjakelua jatkettiin, alkoi tappelu noin sadan afganistanilaisen ja syyrialaisen miesten välillä.

Kaksi turvallisuusyrityksen työntekijää ja yksi turvapaikanhakija loukkaantuivat lievästi. Poliisi on ottanut kiinni 23 turvapaikanhakijaa.

Der Tagesspiegelin haastatteleman Tempelhofin majoituksen johtajan Michael Eliasin mukaan ongelmana on eri turvapaikanhakijaryhmien asuminen tiiviisti yhdessä. Tempelhofille on majoitettu syyrialaisia, irakilaisia ja afganistanilaisia.

Berliinin sisäasioiden senaattorin Frank Henkelin mukaan suurten joukkomajoitusten toimintaan täytyy tehdä parannuksia.

”Maassamme on säännöt. Heille jotka eivät niitä noudata, on myös muita majoitusvaihtoehtoja - teljettyjen ovien ja ikkunoiden takana”, Henkel sanoi Tagesspiegelille.

Tempelhofin vanha lentokenttä sijaitsee kaupungin keskellä. Sen halleissa on majoitettuina toistaiseksi noin 1 500 turvapaikanhakijaa. Yksi halli on perheiden käytössä ja toinen vain miesten. Lähipäivinä on tarkoitus ottaa käyttöön vielä yksi halli. Lisäksi Berliinin senaatti aikoo esittää väliaikaisia pakolaisten majoitusrakennuksia lentokentän piha-alueelle.

Lauantaina myös kahdessa muussa turvapaikanhakijoiden majoituksessa oli yhteenottoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat