Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki ei aio pyytää anteeksi venäläiskoneen ampumista alas

Ulkomaat
 
HS–AFP
FRANCOIS LENOIR
Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu kommentoi hävittäjän alasampumista Brysselissä.
Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu kommentoi hävittäjän alasampumista Brysselissä. Kuva: FRANCOIS LENOIR

Turkki ei aio pyytää anteeksi sitä, että se ampui alas venäläishävittäjän Syyrian rajan tuntumassa, sanoi pääministeri Ahmet Davutoğlu maanantaina Naton päämajassa.

Hänen mukaansa Venäjän pitäisi vielä harkita uudelleen vastatoimiaan.

”Ilmatilamme ja rajojemme suojelu ei ole ainoastaan oikeus, vaan myös hallituksen velvollisuus. Yksikään Turkin pääministeri tai presidentti [---] ei pyydä anteeksi sitä, että se tekee velvollisuutensa, Davutoğlu sanoi maanantaina uutistoimistojen mukaan.

Hän lisäsi, että ”toivomme Venäjän arvioivan uudelleen näitä toimiaan meidän molempien edun nimissä” viitaten sanktioihin, jotka Venäjä määräsi Turkkia kohtaan koneen alasampumisen jälkeen.

”Jos venäläinen osapuoli tahtoo keskustella, me olemme valmiina. Jos he tahtovat lisää tietoa, me olemme valmiina. Jos he tahtovat palauttaa suhteet normaaliksi, me olemme valmiina keskustelemaan”, hän sanoi.

Kreml ilmoitti, että Vladimir Putin ei ole tapaamassa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania Pariisin ilmastokokouksen kulisseissa. Erdoğan sanoi viime viikolla toivovansa tapaavansa Putinin Pariisissa, jotta johtajat voisivat keskustella tilanteesta.

Turkki ilmoitti maanantaina palauttaneensa kuolleen venäläislentäjän Venäjälle. Koneen suunnistaja pelastautui laskuvarjolla ja selvisi hengissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat