Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoita ryhdytään jakamaan uudelleen Ruotsista

Ulkomaat
 
TT NEWS AGENCY
Turvapaikanhakijoita nukkui vastaanottokeskuksen ovella Jagersrossa Ruotsissa marraskuun lopulla.
Turvapaikanhakijoita nukkui vastaanottokeskuksen ovella Jagersrossa Ruotsissa marraskuun lopulla. Kuva: TT NEWS AGENCY

Tukholma

EU päätti syyskuussa, että 160 000 turvapaikanhakijaa jaetaan uudelleen Kreikasta ja Italiasta muihin EU-maihin. Maanantaina EU:n siirtolaiskomissaarin Dimitris Avramopoulosin vieraillessa Tukholmassa selvisi, että myös Ruotsista voidaan vastaisuudessa jakaa turvapaikanhakijoita muihin EU-maihin sovitun ohjelman puitteissa. Ruotsin ei myöskään tarvitse ottaa vastaan Italiasta tai Kreikasta uudelleen sijoitettavia turvapaikanhakijoita.

”Komissio valmistelee ehdotusta, jonka mukaan pakolaisia voidaan sijoittaa uudelleen Ruotsista. Ruotsin ei myöskään tarvitse ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, joita sijoitetaan uudelleen”, komissaari sanoi lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Kuinka suuresta turvapaikanhakijamäärästä voisi olla kyse, ei komissaari halunnut toistaiseksi sanoa.

Toistaiseksi vain 160 pakolaista on sijoitettu uudelleen ohjelman kautta, ja siksi on epävarmaa, kuinka suurta apua Ruotsi voi siitä saada.

”Minulla on oltava uskoa siihen, että komissio asettaa painetta EU-maille, jotka ovat päättäneet asiasta”, sanoi maahanmuuttoministeri Morgan Johansson TT:lle.

Ruotsi on ollut yksi niistä EU-maista, jotka ovat kantaneet pakolaiskriisin aikana suurimman vastuun suhteessa väkilukuunsa. Ruotsiin on tänä vuonna tullut yhteenä 148  000 turvapaikanhakijaa, kun koko viime vuonna tulijoita oli 81  000. Aivan viime aikoina määrä on vähentynyt huomattavasti syksyn kiivaimmista viikoista.

Jako-ohjelman kautta Ruotsiin oli tulossa vajaat 6 000 turvapaikanhakijaa. Ensimmäiset 19 heistä saapuivat lokakuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat