Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viallinen ohjauslaite syynä Air Asian viime joulukuiseen onnettomuuteen Indonesiassa

Ulkomaat
 
Air Asian onnettomuuskone lähti hurjaan nousuun ennen putoamistaan
Air Asian onnettomuuskone lähti hurjaan nousuun ennen putoamistaan
Indonesian kansallisen liikenneturvallisuuskomitean mukaan joulukuun lopulla mereen syöksyneen Air Asia -yhtiön lentokone lähti nopeaan nousuun ennen putoamistaan Jaavanmereen. Mustat laatikot ovat paljastaneet, että kone nousi lähes kaksi kilometriä puolessa minuutissa ennen kuin se sakkasi ja alkoi pudota. (Toimittaja ja editoija: Tomi Peurakoski, kuva: Reuters)

Indonesian viranomaiset ovat löytäneet tutkimuksissaan selityksen viime joulukuiselle Air Asian koneen mereen syöksymiselle.

Brittilehti Guardian kertoo, että viranomaisten mukaan syöksyn syynä on ollut viallinen sivuperäsin.

Viimeisen onnettomuusraportin mukaan sivuperäsimen rajoitin oli rikki, minkä vuoksi ohjaustoiminnoissa oli jatkuvia ongelmia. Rikkinäisen rajoittimen vuoksi lentäjät saivat jatkuvasti vikailmoituksia. He yrittivät resetoida tietokoneen, mistä johtuen autopilotti meni pois päältä, kertoo BBC.

Kone nousi myrskyisissä olosuhteissa lähes kaksi kilometriä puolessa minuutissa ennen kuin se sakkasi ja alkoi pudota. Toiminta johti siihen, että miehistö ei lopulta ollut enää kykeneväinen ohjaamaan konetta, raportti kertoo.

Onnettomuushetkellä koneen ohjaimissa oli ranskalainen perämies. Kapteeni oli tarkkailuvuorossa.

Air Asian lento QZ8501 oli matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen 28. joulukuuta, kun se katosi tutkasta.

Lentokoneen kapteeni oli ennen katoamista pyytänyt lupaa nostaa lentokorkeutta vajaasta 10 000 metristä 11 600 metriin päästäkseen myrskypilvien yläpuolelle.

Koneessa oli 155 indonesialaista, kolme eteläkorealaista, yksi singaporelainen, ranskalainen, malesialainen ja britti. Matkustajista oli aikuisia 145 ja lapsia 17, joista yksi oli sylivauva.

Näin mustat laatikot toimivat
Näin mustat laatikot toimivat
Oranssiin huomioväriin paketoidut mustat laatikot ovat avainasemassa, kun Indonesian lentoturman syitä selvitellään. Videon animaatio kertoo, mitä kaikkea laatikot tekevät.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat