Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välimeren yli pyrkivien pakolaisten määrä väheni yli kolmanneksella

Ulkomaat
 
HS–AFP
Yannis Behrakis / Reuters
Pakolaisten alus oli täynnä yli äyräiden Kreikan Lesboksen saaren edustalla 17. marraskuuta.
Pakolaisten alus oli täynnä yli äyräiden Kreikan Lesboksen saaren edustalla 17. marraskuuta. Kuva: Yannis Behrakis / Reuters

Välimeren yli Eurooppaan saapuvien siirtolaisten määrä väheni marraskuussa yli kolmanneksella, sanoi YK:n pakolaisjärjestö tiistaina.

Muutoksen taustalla ovat järjestön mukaan huono sää ja Turkin toimet salakuljettajia vastaan.

Noin 140 000 siirtolaista teki vaarallisen matkan Välimeren yli Eurooppaan. Se on 36,5 prosenttia vähemmän kuin lokakuussa, jolloin tulijoita oli 220 535.

Tämä oli tänä vuonna ensimmäinen kuukausi, jolloin siirtolaisten määrä laskee edelliseen nähden.

”Pudotus on suuri, mutta lukemat ovat yhä erittäin korkeita”, sanoi pakolaisjärjestö UNHCR:n tiedottaja William Spindler lehdistötilaisuudessa Genevessä.

Vähentyminen liittyy hänen mukaansa epävakaisiin sääoloihin sekä Turkin tekemiin iskuihin salakuljettajia vastaan.

Turkissa on noin kaksi miljoonaa Syyrian pakolaista. Se on pääasiallinen läpikulkupaikka Eurooppaan suuntaaville pakolaisille.

Viimeisimpien lukujen mukaan yli 886 000 siirtolaista on tullut Eurooppaan meriteitse tänä vuonna. Useimmat ovat paenneet aseellisia konflikteja Syyrian, Afganistanin ja Irakin kaltaisissa paikoissa. Valtaosa tulee Eurooppaan Kreikan saarten kautta, josta he jatkavat matkaansa kohti Pohjois-Eurooppaa.

Yhteensä ainakin 3 515 siirtolaista on hukkunut Välimerellä tänä vuonna.

YK:n lastenjärjestö Unicef varoitti tiistaina, että yhä isompi osa tulijoista on naisia ja lapsia. Heidän määränsä on nyt noin puolet, kun pari kuukautta sitten osuus oli 27 prosenttia. Tällä voi olla traagisia seurauksia, sillä lapset ovat matkalla erityisen haavoittuvaisessa asemassa. Yksin lokakuussa Välimerellä hukkui ainakin 90 lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat