Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksassa ei juurikaan ole raiskausuutisia

Ulkomaat
 

Berliini

Saksan viestimissä ei näy lähes lainkaan raiskausuutisia, joissa epäiltyinä olisi turvapaikanhakija. Pitääkö median välittämä kuva tilanteesta paikkansa?

Suuren pakolaismäärän tulo maahan sai sisäministeri Thomas de Maiziéren pyytämään pikaselvitystä rikollisuustilastoista Saksan keskusrikospoliisilta.

Se selvitti marraskuun puolivälissä julkaistussa raportissa turvapaikanhakijoihin liittyvää rikollisuutta kahdelta kantilta. Keskusrikospoliisi listasi vastaanottokeskuksia ja turvapaikanhakijoita vastaan tehdyt hyökkäykset ja toisaalta turvanpaikanhakijoiden itse tekemät rikokset.

Selvityksessä oli mukana osavaltiot, jotka olivat ottaneet vastaan noin 70 prosenttia Saksaan tulleista pakolaisista. Aikaväli oli vuoden alusta syyskuun loppuun.

Turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista tuona aikana 67 prosenttia oli omaisuus- ja väärennösrikoksia. Väkivaltaiset yhteenotot majoitustiloissa olivat yleistyneet. Seksuaalirikoksia oli turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista alle yksi prosentti. Henkirikosten osuus oli 0,1 prosenttia.

Turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista suuren osan tekivät Balkanin maista Saksaan tulleet. Syyrialaiset ja irakilaiset ovat määräänsä suhteutettuna aliedustettuina rikosten tekijöinä.

Turvapaikanhakijoita vastaan tehtyjen rikosten määrä oli selvässä nousussa vuodesta 2014. Tänä vuonna on tehty 700 iskua tai iskuyritystä vastaanottokeskuksiin.

Vuonna 2014 Saksassa tehtiin tilastojen mukaan kaikkiaan 6 082 064 rikosta. Ulkomaisten tekijöiden prosenttiosuus rikoksen tehneistä oli 24,3.

Saksassa rikos- ja oikeustoimittajat saavat yleensä vähemmän tietoa epäiltyjen henkilöydestä kuin suomalaiset kollegansa. Kun syyte on nostettu, epäillyn tekijän koko nimi ei ole yleensä papereissa nähtävillä, mutta esimerkiksi etunimi voi niissä olla. Julkisen oikeuskäsittelyn alkaessa nimi kuitenkin tulee julkiseksi.

Deutsche Presseratin eli Saksan lehdistön itsesääntelyelimen journalistin ohjeissa todetaan, että ”epäillyn etnisen taustan voi kertoa vain siinä tapauksessa, että tieto on oleellinen rikoksen sisällön ymmärtämiseksi. On erityisesti huomioitava, että taustan mainitseminen voi luoda ennakkoluuloja vähemmistöjä vastaan”.

Saksassa on viime aikoina noussut julkisuuteen huhuja turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista. Esimerkiksi Magdeburgin kaupungissa kiersi lokakuun lopussa sosiaalisessa mediassa huhu 19-vuotiaan naisen joukkoraiskauksesta. Kävi ilmi, että joukkoraiskausta ei ollut tapahtunut, mutta yhtä afganistanilaista miestä epäillään neljästä eri seksuaalirikoksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat