Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DN: Ruotsiin saapunut jo pakolaisia kumiveneillä

Ulkomaat
 
Nils Meilvang / Reuters
Ruotsalaispoliisi tarkasti matkustajien tietoja Tanskasta saapuneessa linja-autossa Lernackenissa marraskuun puolivälissä.
Ruotsalaispoliisi tarkasti matkustajien tietoja Tanskasta saapuneessa linja-autossa Lernackenissa marraskuun puolivälissä. Kuva: Nils Meilvang / Reuters

Ruotsiin on saapunut pakolaisia kumiveneillä sen jälkeen, kun hallitus aloitti viime kuussa väliaikaiset rajatarkastukset eteläisissä satamissa ja Juutinrauman sillalla, jossa kulkee autojen lisäksi junia.

Asiasta kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter, joka on saanut käsiinsä Ruotsin poliisin salaiseksi leimatun tiedusteluraportin.

Raportin mukaan lisäksi kasvava määrä pakolaisia yrittää Ruotsiin piiloutuneina ajoneuvoihin.

Raportin mukaan poliisi on tavoittanut viisi ihmistä, jotka olivat saapuneet eteläiseen Ruotsiin kumiveneellä. Poliisi ei kuitenkaan osaa vielä sanoa, onko kyse yksittäistapauksesta vai uudesta ilmiöstä.

”Voin vahvistaa, että olemme saaneet tiedon. Olemme tarkistaneet sen ja pidämme sitä luotettavana”, raportin tehneen Ruotsin poliisin operatiivisen osaston tiedustelupäällikkö Linda Staaf sanoo DN:lle.

DN:n mukaan raportissa todetaan ihmissalakuljetuksen kysynnän olevan kovaa, eivätkä rajatarkastukset ole muuttaneet tilannetta.

Ruotsiin saapuvien turvapaikanhakijoiden määrää se on silti jo vähentänyt, ainakin tällä haavaa. Ruotsin aloittamat rajatarkastukset ovat vähentäneet myös Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrää, sillä tähän asti valtaosa on tullut Suomeen Keski-Euroopasta Ruotsin kautta.

Schengen-alueeseen kuuluva Ruotsi aloitti rajoillaan pistotarkastukset turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi. Marraskuun alussa Ruotsiin tuli yli 10 000 turvapaikanhakijaa viikossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat